Un nou repte: especialistes en finances

Un nou repte: especialistes en finances

L’Agrupació Barça Jugadors organitza un curs per millorar el coneixement econòmic, aplicable a l’estalvi i la vida diària, dels seus socis i simpatitzants

L’Agrupació Barça Jugadors ha organitzat un taller de tres sessions sobre finances destinat als seus socis i simpatitzants. L’objectiu del curs és incrementar la cultura financera dels assistents des d’una perspectiva teòrica, però principalment pràctica i aplicable a la seva vida diària. Com elaborar un pressupost familiar correctament o les claus per a maximitzar els estalvis a llarg termini són dos exemples dels continguts que s’han impartit en aquestes sessions. Els assistents, de diferent perfil tant pel que fa a l’edat com al nivell de coneixement, s’han mostrat molt participatius durant els tallers.

El curs, dividit en tres sessions, ha buscat englobar diferents àmbits. En la primera, es va analitzar com elaborar un pressupost familiar, tenint en compte els ingressos i les despeses mensuals. En la segona cita, s’ha aprofundit en com les diferents variables externes (inflació, impostos o tipus d’interès, per exemple) poden afectar les finances personals, alhora que s’han ofert eines per a reaccionar davant situacions complexes com la pèrdua de feina. Finalment, en la darrera sessió, s’explicaran diferents alternatives d’estalvi per a la jubilació, així com els riscos i les avantatges que ofereixen diferents productes financers i les possibilitats que obre llogar o comprar una habitatge. 

El curs ha estat impartit per professionals d’EFPA (European Financial Plannig Association) España, entitat independent dedicada a promoure el desenvolupament de la professió d’assessor i planificador financer a Espanya. Aquests tallers s’emmarquen dins la segona edició del projecte Educación Financiera que l’entitat va posar en marxa l’any passat. L’objectiu d’aquesta iniciativa és promoure la cultura financera entre diferent col·lectius de ciutadans per tal que obtinguin uns coneixements bàsics que facilitin la correcta gestió de les seves finances personals. 

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut