Repàs a les temporades d'11 entrenadors amb passat culer lluny del Camp Nou

Repàs a les temporades d'11 entrenadors amb passat culer lluny del Camp Nou

Lligues, copes, classificacions europees i salvacions d'última hora, els antics jugadors del Barça segueixen sumant alegries a les banquetes d'arreu del món

Pep Guardiola, Bayern Munich

El tècnic de Santpedor ha portat al Bayern de Munich a guanyar la seva quarta Bundeslliga consecutiva (la tercera en els tres anys que Guardiola porta dirigint el conjunt bavarès).  En competició europea es va quedar a les portes del cel, al caure derrotat a la semifinal de la Champions League per l'Atlètic de Madrid. Amb la victòria als penals sobre el Borussia de Dormund, Guardiola va aconseguir també la Copa d'Alemanya.

Guillermo Amor, Adelaide United

Temporada extraordinària en el seu debut a la banqueta de l'Adelaide United australià. Primer va guanyar la Australian League i deprés la gran final contra el Western Sydney Wanderers per 3 a 1. Gràcies a aquesta temporada daurada, Amor ha estat escollit com el millor entrenador de l'any a Austràlia. 

Abelardo, Sporting de Gijón

Abans de la darrera jornada, l'equip del Pitu Abelardo anava avant-penúltim en la classificació de la Lliga BBVA. Una victòria per 2 – 0 contra el Villarreal va servir al conjunt asturià per ser equip de primera una temporada més. A la Copa del Rei no va tenir tanta sort i va caure eliminat a la quarta ronda. 

Óscar García, Red Bull Salzburg

En la seva primera campanya a Àustria, l’exjugador del FC Barcelona ha portat el Red Bull Salzburg ha conquerit la Bundesliga austríaca per tercer any consecutiu. A aquest títol, hi ha sumat la Copa d'Àustria, al derrotar per 5 - 0 l'Admira Wacker Mödling. El tècnic de Sabadell entrena l’equip des del 28 de desembre de 2015.

Eusebio Sacristán, Reial Societat

Va fitxar per la Reial Societat al mes de novembre després de la destitució de l’escocès David Moyes després que l’equip basc quedés eliminat al setzens de final de la Copa del Rei pel Las Palmas. Amb Sacristán a la banqueta, la Reial Societat ha acabat la temporada a la novena posició de la Lliga BBVA.

 Phillip Cocu, PSV Eindhoven

Cocu ha portat al PSV Eindhoven a ser campió de la Eredivise holandesa, la lliga nacional, per segon any consecutiu. Títol que suma a la Supercopa holandesa assolida a l’estiu al derrotar per 0 a 3 al Groningen. Aquesta ha estat la quarta temporada de Cocu com a entrenador del PSV Eindhoven des del 2012 i en quatre temporades ja ha assolit quatre títols.

Ernesto Valverde, Athletic Club de Bilbao

Una victòria per 3 – 1 davant el Sevilla a la darrera jornada de lliga va servir als lleons per assolir la cinquena posició a la taula i l’accés a l’Europa League. D’altra banda, el Txingurri va caure a quarts de final de la Copa del Rei contra el FC Barcelona i va ser eliminat pel València als quarts de final de al Europa League.

Lluís Carreras, Real Zaragoza

L’exjugador del Barça va arribar al Saragossa com a revulsiu el 27 de desembre de 2015. La fórmula Carreras de plantejar un joc de control de la pilota ha donat resultat i actualment l’equip aragonès és setè a la taula i es manté en la lluita per les posicions de playoff d’ascens, empatat amb el sisè classificat a tres jornades pel final de la temporada. 

Laurent Blanc, París Saint-Germain

En la seva tercera temporada al capdavant del PSG, Blanc ha aconseguit guanyar la quarta Ligue 1 consecutiva. A més els parisins, es van proclamar campions a vuit jornades del final, fita mai assolida abans per cap altre club europeu, amb 31 punts de diferència respecte el segon classificat. També es va emportar la Copa de la Lliga al vèncer per 2 a 1 al Lille OSC. L’equip parisenc, a més, s'ha emportat la Copa de França al derrotar al seu etern rival, l'Olympique de Marsella, per 2 a 4 a la final. Un any més, la decepció de la temporada per al potent equip francès es va produir a la Lliga de Campions, en que van caure als quarts de final contra el Manchester City.

Ronald Koeman, Southampton FC

En la seva segona temporada al capdavant del Southampton, Ronald Koeman ha aconseguit classificar el seu equip per l’Europa League. Una victòria a la darrera jornada davant el Crystal Palace va servir assolir la sisena posició i obrir les portes d’Europa.

La principal decepció de la temporada va arribar al caure eliminat de la fase prèvia de l’Europa League a mans del Midtjylland danès. Aquesta ha estat la segona temporada del tècnic holandès al capdavant del conjunt anglès. En les copes nacionals, l’equip de Koeman no va tenir millor sort: va caure a la tercera ronda de la FA Cup davant el Crystal Palace, va caure als quarts de final de la Copa de la Lliga davant el Liverpool, que acabaria disputant la final del torneig. 

Frank De Boer, Ajax d’Amsterdam

Aquesta no ha estat la temporada més afortunada per a De Boer, que entrena l’equip d’Amsterdam des del desembre de 2010. Aquesta temporada no ha estat massa afortunada per a De Boer. L’Ajax ha quedat segon a la classificació, a dos punts del campió. Tot i així, en les seves primeres quatre temporades De Boer va assolir el títol de la Eredivise de manera consecutiva, fita que només ha assolit ell com a entrenador als Països Baixos.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut