Esforç, disciplina i superació, valors per a tota la vida

Esforç, disciplina i superació, valors per a tota la vida

L'activitat ha comptat amb la participació dels entrenadors i socis de l'entitat, Anty Garcia, Sergi Pérez i Javi Delgado

L'Agrupació Barça Jugadaors ha compartit una jornada un grups de nois del Centre Residencial d'Acció Educativa (CRAE) Joan Torras de Barcelona. L’activitat, dividida en dues parts, es va fer dimarts 22 de març amb l'objectiu de mostrar als assistents la utilitat dels valors que s’aprenen a l’esport per a superar les adversitats que sorgeixen durant la vida. Així ho ha expressat en la intervenció inicial Sergi Pérez, entrenador i directiu de l’Agrupació. Qualitats que es potencien en un camp de futbol com l’esforç, la disciplina, l’entrega, el treball en equip o la capacitat d’aixecar-se després d’una derrota també són necessàries en altres esferes de la vida. 

La jornada ha comptat amb la participació del soci de l’ABJ, Anty Garcia. Primer, s’ha visionat el documental basat en la seva història, “El Lado Mágico de la Fuerza”. El film, a través de la veu del protagonista i d’altres companys, narra com l’esforç personal, la solidaritat i l’amor per l'esport fan que l'Anty Garcia enfronti el dia a dia amb il·lusió, tot i l’avenç de l’ELA. Aquesta malaltia degenerativa afecta les neurones motores del cervell i actualment no té cura, però no li ha impedit seguir exercint com a entrenador. 

En aparèixer els crèdits, la petita aula de l’Escola BRAFA de Barcelona ha esclatat en aplaudiments. Els nois, al principi en silenci i visiblement impactats pel documental, han iniciat un torn de preguntes i debat amb el protagonista. La conversa ha girat al voltant de com pot una persona mantenir la il·lusió davant una adversitat com aquesta. La resposta de l’Anty ha estat clara: cal lluitar i no rendir-se. “Fent les coses bé, amb esforç i il·lusió, pots assolir els teus objectius, encara que les circumstàncies et pugin fer pensar de manera contrària”, ha assegurat.

Sergi Pérez i Javi Delgado, també han intervingut al debat, destacant la importància de la formació personal i escolar. “Avui ets titular indiscutible, però no saps on seràs demà. L’important és estudiar i ser bona persona, això ho tindràs sempre” ha recalcat Pérez. Alhora, s’ha destacat la importància de poder superar i enfrontar-se a les adversitats, a partir dels exemples de Messi o Iniesta, que van haver de patir en els seus inicis al club per tenir lluny la família.

La segona part ha sigut més distesa. Els nois han realitzat un entrenament sota la tutela dels dos exjugadors blaugrana. Els exercicis inicials de passades i control de pilota amb donat pas al moment més esperat de la tarda, el partidet final de cloenda. 

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut