Condol per la mort de Ferran Argila

Condol per la mort de Ferran Argila

Porter del FC Barcelona entre 1939 i 1943

L'Agrupació Barça Jugadors expressa el seu condol per la mort de Ferran Argila, jugador del FC Barcelona entre 1939 i 1943.  Ferran Argila va començar jugant al Barça Amateur i va ser porter del primer equip juntament amb Joan Josep Nogués i Lluís Miró. El 1943 va fitxar pel Real Oviedo. El funeral per Argila serà demà divendres a les 17.30 hores al Tanatori de Sant Gervasi de Barcelona.

Ferran Argila va ser un dels exjugadors homenatjats per l'Agrupació i el FC Barcelona en l'acte que es va organitzar el 3 de novembre passat, a la generació de futbolistes dels anys 40 i els de les Cinc Copes.

Nascut a Barcelona el 26 de desembre de 1920, actualment és el degà dels veterans del FC Barcelona. Va defensar la porteria barcelonista entre 1939 i 1943, amb un total de 22 partits. Fill de pare català (un periodista que va treballar, entre altres, al Diari de Barcelona) i mare italiana (de Bolonia), degut la seva alçada elevada Argila va començar la seva carrera esportiva al món del bàsquet. Tanmateix, el pare d’Andreu Bosch, ex jugador del club, el va animar a canviar de modalitat. Com a porter va destacar per la seva seguretat i pel seu domini en el joc aeri, però la presència de Nogués i Miró va tancar-li la porta a la titularitat en el Barça, on va guanyar la Copa 1941/42.

En acabar la temporada 1942/43 va ser cedit a l’Oviedo, on es va consolidar i va arribar en una ocasió a ser internacional absolut. També va jugar a l’Atlètic de Madrid. Quan es va retirar va iniciar la seva carrera com a entrenador, dirigint  l’Oviedo, Sporting de Lisboa, Europa, Córdoba, Calvo Sotelo, Granada, Racing de Santander i Espanyol.

El primer dels seus vuit fills, Fernando, viu a Itàlia, i juntament amb el seu fill, ha seguit els seus passos: primer va ser secretari tècnic de la secció de futbol sala del Barça i actualment és el tècnic del Missano, mentre que el nét dirigeix els juvenils del Cesena. Un altre dels seus néts, Viran Morros, és jugador del  FC Barcelona d’handbol.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut