Junts, 30 anys després

Junts, 30 anys després

La fotògrafa Esther Laudo coloreja una selecció d'imatges en blanc i negre de jugadors del Club

Diversos exjugadors del FC Barcelona protagonizen una exposició de la fotògrafa Esther Laudo a partir d'unes fotografies que  ella mateixa havia fet per una sèrie de reportatges al diari Sport, els anys 1983 i 1984. Es tracta d'un treball artístic que parteix d'imatges en blanc i negre que han estat colorejades i que es poden veure fins el 6 de desembre a la galeria Barcelona Visions. Com la que reuneix els porters del FC Barcelona i el RCD Espanyol, N'Kono i Urruti.

Entre els anys 1983 i 1984, Esther Laudo va ser la fotògrafa responsable de “Desenfoques”, una secció del diari Sport de caràcter experimental, força insòlita en l’àmbit de la premsa esportiva de l’època. Cada diumenge la fotògrafa hi publicava retrats d’un esportista d’elit fora del seu context de treball, en situacions que poc tenien a veure amb la seva professió, i en un indret que el mateix esportista triava. Per a aquesta secció hi van passar destacats futbolistes i també esportistes d’altres disciplines, com ara Sito Pons o Javier Moracho.

Anys després, i ja en el marc d’un treball artístic situat en la intersecció entre la pintura i la fotografia, Esther Laudo ha recuperat una selecció d’aquelles fotos en blanc i negre i les ha pintades manualment amb una tècnica artesanal, tal i com es colorejaven les fotografies als segles XIX i inicis del XX. L’artista prescindeix així d’eines digitals de tractament de la imatge, reivindicant una aproximació matèrica a l’objecte de representació. La sèrie resultant, titulada ORSAI (Offside), és un exercici de reinterpretació de les imatges originals mitjançant el qual aquestes deixen de ser fotografies mecànicament reproduïbles per esdevenir, cada una, una obra pictòrica original i única.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut