Els exjugadors del Barça veuen el Girona-Barça amb infants ingressats a Sant Joan de Déu

Els exjugadors del Barça veuen el Girona-Barça amb infants ingressats a Sant Joan de Déu

Aquesta ha estat la tercera experiència del projecte Tribuna Barça

El diumenge 27 de gener, quatre exjugadors del Barça van veure el partit de lliga entre el Girona FC i el FC Barcelona a l'Hospital Sant Joan de Déu amb infants ingressats al centre. Joan Garcia Orti, Manolo Luna, Sílvia Mariano i Esther Torrecilla, tots membres de l'Agrupació i exjugadors del Club, van reunir-se amb un grup de nens i nenes aficionats al futbol i van poder gaudir junts d'un partit que va acabar amb victòria blaugrana.

Aquesta és la primera vegada que l'Agrupació i l'Hospital Sant Joan de Déu col·laboren per fer possible una nova edició del Tribuna Barça. La trobada va tenir una bona acollida per part de la PB Petits Valents, amfitriona de la jornada, la qual es va inaugurar el 17 de gener d'enguany, i està formada per joves pacients, familiars, professionals i voluntaris del centre hospitalari. 

Tina Parayre, cap del Servei de voluntaris de l'Hospital Sant Joan de Déu, considera que el Tribuna Barça "va ser un èxit" i explica que "ha sigut una de les primeres propostes de la PB Petits Valents". Parayre assegura que el fet que els nens poguessin estar en contacte amb exjugadors del Barça i interactuar amb ells "els va fer molt feliços, tant a ells com a les seves famílies". "L'objectiu d'aquesta proposta era que els nens ingressats poguessin sortir de l'habitació i viure les experiències que podrien viure normalment a casa seva, és a dir, que durant una estona poguessin viure una situació de normalitat absoluta" diu la cap de Voluntaris.

Joan Garcia Orti, membre de l'Àrea Institucional de l'ABJ, fa una "valoració absolutament positiva" de la trobada de diumenge. "Veure com aquests nens conviuen amb normalitat amb les seves malalties és una lliçó de vida", explica el directiu, i afegeix que "quasi tots els nens tenen entre 4 i 8 anys i verbalitzaven poques coses, però amb els ulls t'ho donaven a entendre tot". Garcia Orti assegura que el Tribuna Barça "s'ha de repetir tants cops com es pugui i tan sovint com es pugui". 

Al seu torn, Sílvia Mariano també considera que "va ser molt maco", però alhora "molt dur, de pell de gallina". L'exjugadora blaugrana té clar que "repetiria com a voluntària de l'ABJ tants cops com calgui". 

La d'aquest diumenge passat és una activitat emmarcada dins la participació dels membres de l'Agrupació en diferents iniciatives de promoció del barcelonisme. Amb iniciatives d'aquest tipus, es pretén oferir als nens ingressats la possibilitat de gaudir d'alguns partits del Barça de forma diferent.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut