Condol per la mort de Quini

Condol per la mort de Quini

L'exjugador del FC Barcelona i membre de l'Agrupació Barça Jugadors ha mort als 68 anys

L'Agrupació Barça Jugadors expressa el condol per la mort d'Enrique Castro "Quini", aquest dimarts als 68 anys. Quini, que va ser jugador blaugrana entre 1980 i 1984 i era membre de l'Agrupació, ha mort a causa d'un infart. També conegut per 'el Brujo', 'Quinocho' o 'Quinigol', va ser un dels millors davanters d’Europa del seu temps. Durant el seu primer any al Club va sobreviure a un segrest.

Quini formava part de l'Agrupació, de qui va rebre especialment l'escalf el dia de la presentació al Camp Nou de la pel·lícula "El Brujo frente al espejo", acte que va reunir una bona representació de la plantilla de la seva època. Quini també va ser un dels 50 exjugadors del Club que va col·laborar en el llibre editat per l'Agrupació amb motiu del 50è aniversari, el 2009.

178 partits i cinc títols amb el Barça

En la seva primera època a l’Sporting de Gijón ja es va mostrar com un davanter centre ràpid, esmunyedís i d’impecable rematada, tant amb els peus com amb el cap. No per casualitat va ser Pitxitxi del Campionat de Lliga en tres ocasions amb l’equip asturià. El Barça, que feia alguns anys que intentava contractar-lo, ho va aconseguir finalment l’any 1980.

Aleshores tenia 31 anys, però la seva efectivitat no va baixar gens ni mica durant els quatre cursos que va estar a l’equip. Durant la seva primera temporada blaugrana, al març del 1981, va patir un segrest que va acabar feliçment amb el seu alliberament.

Tres mesos després va viure una veritable prova de foc esportiva, quan a la final de Copa el Barça es va enfrontar a l’Sporting, l’equip on havia jugat durant dotze temporades. Al capdavall va demostrar la seva gran professionalitat i va contribuir decisivament a la victòria blaugrana amb dos gols. Va aconseguir el Pitxitxi amb la samarreta blaugrana les temporades 1980/81 i 1981/82 i va ser l’autor del gol 3.000 del Barça a la Lliga el 24 de gener del 1982 en un partit davant el Castelló. Quan Lionel Messi va fer el número 5.000, tots dos i Guillermo Amor -autor del gol 4.000- van posar en una foto per a la història culer.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut