Pichi Alonso:

Pichi Alonso: "Jugar al Barça és la culminació d'un somni que penses que mai arribarà"

La nit màgica de Göteborg i les vivències blaugranes, protagonistes del Test ABJ de Pichi Alonso.

Angel 'Pichi' Alonso (Benicarló, 17 de desembre de 1954) es va incorporar a la disciplina blaugrana el 1982 procedent del Saragossa, club en el qual era capità. El davanter valencià va estar 4 temporades al FC Barcelona i va guanyar 1 Lliga, una Copa i una Supercopa d'Espanya. De la seva estada, aquest membre de l'Agrupació  destaca els seus tres gols a la final de la Copa d'Europa contra el Göteborg.

Què va significar debutar amb el primer equip del Barça?

Un somni des de nen. Jo sóc de Benicarló. La meva mare era del Barça, jo també ho era i acabar jugant al Barça és la culminació d'un somni que mai penses que arribarà.

Quin va ser el millor consell futbolístic que vas rebre al club?

No et sé dir. És cert que es donen consells, però vaig trobar a faltar el consell d'algun exjugador que hagués viscut intensament el que és el Barça. Abans només hi havia dos o tres estrangers i el club fitxava jugadors que destacaven d'altres equips. Per tant, vaig venir sent el capità del Saragossa, las "estrella", i quan arribes aquí et trobes que la competència és un altre, fins i tot no jugues o no vas ni convocat. En aquest cas, jo crec que va faltar, per mi i per altres, la història d'un exjugador que pogués ser el mediador entre el vestuari i el club, és a dir, el que es busca actualment, perquè en aquells moments et donés els consells que ell ha viscut en primera persona.

Quina va ser la victòria més celebrada amb el Barça?

És cert que la victòria individual que va tenir més repercussió va ser la semifinal de la Copa d'Europa contra el Göteborg. Havíem perdut 3 a 0 a l'anada, vam remuntar aquí i vaig tenir la sort de fer els tres gols.

Quin va ser el company de qui guardes millor record?

Quan estàs a un vestidor sempre es fan grupets, i jo les relacions que tenia al Barça eren Víctor, Gerado, el canari, que era molt simpàtic, però òbviament amb el Víctor Muñoz perquè vaig estar a Saragossa i érem companys i amics. Seguim tenint aquesta relació, negocis en comú... així que diria que és el meu millor amic en el món del futbol.

El Barça és més que un club perquè...

No puc dir-ho en una frase perquè històricament ha significat alguna cosa més que un equip de futbol a Catalunya.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut