“Que et vingui a fitxar el Barça és com un somni”

“Que et vingui a fitxar el Barça és com un somni”

Frédéric Déhu repassa la seva breu però intensa etapa com a jugador del FC Barcelona

Frédéric Déhu va vestir la samarreta del FC Barcelona la temporada 1999-2000 sota les ordres de Louis Van Gaal. El defensa francès és un habitual des de fa dos anys en els partits de l’Agrupació Barça Jugadors (ABJ) i de l’equip del Barça Legends.

- Què va significar debutar amb el primer equip del Barça?
- Per a tots els jugadors que et vingui a fitxar el Barça és com un somni. A mi em va passar i és una cosa que no es pot oblidar. Vaig estar molt bé. És veritat també que solament em vaig quedar un any perquè tenia altres objectius: necessitava jugar. Al final de la meva carrera, dir que vaig jugar en el FC Barcelona és un orgull.

- Quin va ser el millor consell futbolístic que vas rebre al Club?
- Quan vaig arribar, estava al vestuari amb Luis Enrique, Figo, Rivaldo, Guardiola… Ningú em coneixia bé, jo venia d'un equip petit. Però recordo que Sergi Barjuan i Guardiola em van dir que estigués tranquil i que jugués com jo sabia. Tenia molta pressió.

- Quina va ser la victòria més celebrada amb el Barça?
- Recordo una victòria a la Champions League al Camp Nou. Vaig marcar un gol i això em va motivar per lluitar la titularitat.

- Quin va ser el company de qui guardes millor record?
- Guardo molts records, però és veritat que Dani Garcia em va ajudar moltíssim i sempre érem companys d'habitació. Em va ajudar amb l'espanyol perquè em pogués integrar en el grup. Segueixo en contacte amb ell, parlem sempre. Per a mi va ser un bon company.

- El Barça és més que un club perquè…
- Té una gran història i, a més, aquest club té una ànima que va des dels més petits fins al primer equip. És una cosa que fins i tot es veu des de fora.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut