“Després de 40 anys, em segueixen recordant el 0-5 davant el Madrid”

“Després de 40 anys, em segueixen recordant el 0-5 davant el Madrid”

L'exjugador blaugrana repassa les seves 11 temporades al FC Barcelona

Juan Manuel Asensi va fitxar pel FC Barcelona el 1970 provinent de l’Elx. Dins el vestidor culer li deien carinyosament “el Chepas”. Es va convertir en un jugador referent i va lluir el braçalet de capità durant diverses temporades. Després d'11 campanyes, va sortir del Barça amb una Recopa, una Copa de Fires, una Lliga i dues Copes al seu palmarès.

- Què va significar debutar amb el primer equip del Barça?
- Em vaig trencar el cinquè metatarsià i vaig estar mitja temporada sense poder jugar. Vaig debutar el dia de Sant Esteve en un partit gratuït pels socis contra un equip polonès. A poc a poc vaig entrar a l’equip i, gràcies a Déu, vaig estar 11 temporades en el primer equip ininterrompudament.

- Quin va ser el millor consell futbolístic que vas rebre al Club?
- Va ser d’un company que em va obrir els seus braços i em va protegir. Jo tenia 19 anys i ell em va dir: “Tu tranquil. Fes el que sàpigues, que aquí estem nosaltres per ajudar-te perquè tot surt bé”. Aquell company va ser Paco Gallego. Em va emparar i l’estimo com a un germà.

- Quina va ser la victòria més celebrada amb el Barça?
- La victòria 0-5 davant el Madrid on vaig tenir la sort de fer dos gols i la de la final a Basilea, que va ser impressionant i on també vaig marcar. Van ser dos partits que van passar a la història. Després de 40 anys, tothom em recorda cada any el partit contra el Madrid. Són dos records que mai se m’oblidaran a la vida.

- Quin va ser el company de qui guardes millor record?
- Vaig tenir molts. Paco Gallego va ser el meu germà gran al Barça. Juan Carlos, que ara ja no està entre nosaltres, també era un company que el tenies per a tot i, a més, tots dos érem els encarregats de no aturar de córrer durant els 90 minuts.

- El Barça és més que un club perquè…
- El Barça té la valentia d’enfrontar-se al món sencer. Si no l’estimes, el rebutges. Tenim detractors i problemàtiques en contra i és aquesta valentia la que ens permet plantar cara. Ens podran dir el que vulguin, però som el millor club del món.  

 

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut