‘Mindfulness’ i entrenament del ‘core’, aquest mes al Seguim en Joc

En el nou programa veurem el taller emocional dut a terme l’ABJ, així com consells de manteniment físic, a més d’altres novetats

Una formació de ‘sport mindfulness’, exercici de la zona ‘core’ del cos, un partit homenatge i un amb cònsols, històries dels porters de la casa i una xerrada sobre valors del barcelonisme són les novetats d’aquest mes que portarà el programa Seguim en Joc, de l’Agrupació Barça Jugadors (ABJ), a Barça TV, el proper diumenge 6 de novembre.

El ‘mindfulness’ és un concepte de la psicologia que significa ‘atenció plena’. Consisteix en concentrar-se en les pròpies emocions, pensaments i sensacions del moment que s’està vivint, per tal de gestionar millor cada situació. Aplicat a la pràctica esportiva, el ‘mindfulness’ cerca millorar el rendiment de l’esportista, tot potenciant la seva atenció i concentració. Els membres de l’ABJ han treballat, durant el mes d’octubre, un taller de ‘sport mindfulness’. Al programa veurem com alguns d’ells han aplicat les tècniques apreses a la seva tasca com a entrenadors.

La secció de Manual per a no penjar les botes torna a venir carregada de consells sobre salut física i corporal. L’exjugador i membre de l’ABJ, Joan Blanquera, explicarà les seves rutines esportives i de manteniment del to muscular, amb especial èmfasi en l’anomenada zona ‘core’ del cos. Aquesta zona agrupa els músculs que defineixen el nostre cos: abdominals, malucs, glutis, i esquena baixa. Treballar el ‘core’ o centre del cos ajudarà a qualsevol esportista a evitar lesions musculars, de tendons, o articulars. Blanquera insisteix en que no cal tenir un físic excel·lent per tal de practicar i gaudir de l’esport, però sí un físic treballat amb regularitat.

A més, en el Seguim en Joc es farà una repassada de l’actualitat de l’últim mes, en què l’equip de l’ABJ ha jugat un partit contra el cos consular de Barcelona, contra qui va guanyar per 8 a 3. L’objectiu de la trobada era donar a conèixer la tasca de l’entitat a la representació diplomàtica que hi ha a la ciutat. Amb l’assistència de gairebé 40 representants de països com Mèxic, Finlàndia, Estats Units, o el Marroc, l’amistós va ser tot un èxit. Una altra jornada disputada per l’equip +55 va ser un triangular social en homenatge pòstum a l’ex jugador del primer equip Joan Roma, que va morir l’agost passat.

L’ex jugador Antoni Pinilla va difondre els valors del barcelonisme així com la seva experiència esportiva en una trobada amb l’empresa ISL Futbol, amb qui l’ABJ manté un acord per tal que ex jugadors puguin col·laborar en els campus infantils de futbol que l’empresa organitza arreu dels Estats Units.

Finalment, a la secció Històries ABJ escoltarem els relats de diversos porters de la casa. Tant joves com més grans ens explicaran des del que va suposar per a ells arribar a la Masia, fins les especificitats que s’exigeix a la figura del porter durant els entrenaments. Persones com Salvador Sadurní, Xavi Guzmán, Felip Ortiz, Albert Jorquera o Pere Valentí Mora explicaran què ha representat per a ells ser porters del Barça. Així, el Seguim en Joc del proper diumenge conclourà amb històries personals, d’esforç, i d’esportivitat. 

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut