Estella:

Estella: "La unió de l’equip és el que el fa gran, per moltes individualitats que tinguis"

Joan Josep Estella, jugador del Barça entre 1979 i 1983, respon el Test ABJ

Joan Josep Estella (Sant Feliu de Llobregat, 13 de gener de 1965), va créixer en el futbol base del FC Barcelona. Va jugar a l’infantil, juvenil, amateur i Barcelona Atlètic. El 1979 va arribar al primer equip del Barça després d’estar cedit al Còrdova i Valladolid. Durant 5 tempordades va jugar 100 partits, va marcar 10 gols i va guanyar una Lliga, una Recopa d’Europa i dues Copes. Després del Barça va jugar a Mallorca, Sabadell, Sevilla i Granada. És membre de l’Agrupació Barça Jugadors i un dels exjugadors del FC Barcelona que representa l’associació en els actes de les Penyes Barcelonistes.

Què va significar debutar amb el primer equip del Barça?
El record és tan intens quan vols aconseguir alguna fita cosa des de ben petit, que quan l’aconsegueixes costa transmetre-ho en paraules. És una cosa inexplicable que s’ha de viure però lògicament és una satisfacció immensa.

Quin va ser el millor consell futbolístic que vas rebre al Club?
Per la majoria d’una generació que vam estar aquí, en l’època del Laureano Ruiz, es pot dir que és un referent amb el qual la persona que t’ensenyava ho feia amb explicacions i exemples concrets, no es quedava només en les paraules. Eren fets demostrables. Es van aconseguir coses que amb el futbol base aquí no s’havien aconseguit durant anys.

Quina va ser la victòria més celebrada amb el Barça?
Recordo un partit al camp de la Real Societat, que ens anava per davant a la classificació i eren líders. Jo tenia un trencament muscular i em fan infiltrar la cama. Amb tot, vaig sortir amb la cama com si la tingués tallada perquè la tenia absolutament adormida. Vam guanyar i ens vam col·locar primers, però està clar que la recuperació va ser molt més llarga.

Quin va ser el company de qui guardes millor record?
El bon ambient entre els companys fa que l’equip funcioni. El nostre equip va viure una situació molt greu amb el segrest de Quini. Anímicament estàvem molt afectats. Però la germanor i l’harmonia amb l’equip es demostrava quan sortíem al camp. 

El Barça és més que un club perquè..
Pels valors que es treballen al futbol base. Des de fora potser es desconeixen massa, però si el concepte de valors que es transmeten a través del Barça també es treballés de manera general, les coses serien diferents.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut