60è aniversari: present i futur de l'Agrupació

60è aniversari: present i futur de l'Agrupació

L'ABJ es vesteix de llarg per celebrar els 60 anys de la seva creació

L'Agrupació Barça Jugadors va commemorar els 60 anys de la seva creació amb un sopar que es va fer aquest divendres 15 de novembre a Barcelona. La consellera de la Presidència, Meritxell Budó, va presidir una festa en què els protagonistes van ser els exjugadors i exjugadores del FC Barcelona, i on es va recordar el passat de l'entitat, fundada el 1959.

En la seva intervenció, el president de l'ABJ Ramon Alfonseda va assegurar que "el futur de l'Agrupació passa pel rejoveniment", i va convidar les noves generacions d'exjugadors a impregnar-se dels valors de grans personatges de l'Agrupació com Kubala, Gràcia, Zaldúa o Gensana. Al mateix temps, va recordar el suport que l'entitat ha rebut del FC Barcelona, especialment en els últims 40 anys, des de la presidència de Josep Lluís Núñez fins a la de Josep Maria Bartomeu.

El to distès va ser predominant durant la festa, presentada per Bruno Oro. ABJ / Sergio Ruiz

Precisament, el president blaugrana va expressar la seva satisfacció pel caràcter aglutinador de l'Agrupació: "heu crescut amb jugadors de totes les categories del Club", al mateix temps que va recordar iniciatives conjuntes amb l'Agrupació. De la seva banda, Meritxell Budó va posar el treball en equip i la solidaritat, aspectes que durant l'acte van sortir en més d'una ocasió, com a "exemple de valors que comparteixen Catalunya, el Barça i l'Agrupació". La consellera, que té la competència d'esport, va reivindicar "més viabilitat de l'esport femení tant pel que fa a patrocinadors com a visibilitat en mitjans de comunicació".

La consellera Budó envoltada d'un bon nombre d'exjugadores del FC Barcelona. ABJ / Sergio Ruiz

Budó va voler aprofitar l'ocasió per fer-se una fotografia amb una representació de l'ABJ Femení, a la catifa vermella de la festa. A l'acte també hi va assistir el president de la Federació Catalana de Futbol, Joan Soteras, el regidor d'esports de l'Ajuntament de Barcelona i diputat de la Diputació de Barcelona, David Escudé, i l'expresident de la Generalitat, Artur Mas. 

La prèvia del sopar va servir per fer un repàs al principals fets històrics dels 60 anys de l'Agrupació, i en especial a aspectes com la solidaritat -amb els membres mateixos i també cap a la societat- i el caràcter familiar de l'entitat. Interpel·lats per l'actor Bruno Oro, exjugadors blaugrana com Robert Fernández, Josep Fusté (president de l'ABJ entre 1976 i 1989) i Esther Torrecilla va donar el seu testimoni de com viuen l'Agrupació. Testimonis que van intentar ser el reflex dels pensaments de molts socis de l'ABJ - fins a 350 persones hi havia al sopar- amb exjugadors com Carles Rexach, Quique Costas, Paco Clos, Josep Moratalla, Tente Sánchez, José Mari Bakero, Eusebio Sacristán, Juan Carlos Unzué ,Ramon Maria Calderé, Paco Nieto, Oscar Lausín, Pep Serer, Juan Carlos Moreno, José J. Abaladejo, Joan Estella, Paco Martínez, Félix Palomares, Pepito Ramos, Adjutori Serrat, Manolo Tomé, Josep Palau, Josep Franch, Pere Valentí Mora, Ferran Olivella, Juanjo Carricondo, Alberto Manga, Jofre Mateu, Samuel Okunowo i Xavi Roca.

El sopar del 60è aniversari de l'Agrupació va ser multitudinari. ABJ / Sergio Ruiz
Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut