Ciberseguretat personal

Ciberseguretat personal

Curs de seguretat informàtica bàsica. Eines i consells per protegir millor les teves dades personals i minimitzar els riscos a internet.

La digitalització i els sistemes informàtics s’han convertit en protagonistes, no només a les empreses, sinó també a les llars. L’augment de dispositius connectats a les xarxes, i l’ús de noves aplicacions i recursos, plantegen riscos en la seguretat informàtica. A través d’aquest curs, descobrirem els principals aspectes i precaucions a tenir en compte per assegurar un ús segur i eficient dels recursos informàtics presents a les llars.

INSCRIU-T'HI (exclusiu membres Agrupació)

Programa

Riscos a internet. (Amenaces i riscos).

  • Conceptes (seguretat de la informació, seg. informàtica, ciberseguretat, identitat digital).
  • Identificació dels riscos (dades personals, correu electrònic, dades bancàries, localització geogràfica, xarxes socials...).
  • Navegadors i privacitat.
  • Imprudències més habituals i recomanacions.
  • Utilització de les nostres dades personals i patrons de conducta.

Mesures de protecció (anells de seguretat)

La seguretat informàtica s'abordarà des de diferents nivells. Els anells de seguretat tenen com a objectiu obstaculitzar els atacs a dispositius, a través dels quals accedim a Internet, i salvaguardar les nostres dades o fitxers personals.

  • Seguretat des del hardware. El primer nivell se centra en la configuració del dispositiu que permet la comunicació entre la nostra llar i Internet. Es tracta de la configuració dels routers domèstics.
  • Sistemes operatius. El segon nivell proporciona mesures de seguretat als nostres dispositius per dificultar la pèrdua d'informació o, si escau, recuperar-la ràpidament, en cas de patir un atac informàtic: imatges de seguretat, punts de restauració, xifrat de dispositius...
  • Seguretat des del software. El tercer nivell se centra en l'ús d'eines que ens permetin identificar, protegir i resoldre problemes derivats d'atacs informàtics: autentificació de dos factors, firewall, control tràfic web, identificació conductes sospitoses, suites de seguretat...
  • Seguretat en les comunicacions. El quart nivell té com a objectiu garantir que les nostres comunicacions a internet siguin segures i no puguin ser interceptades per tercers.

Requisits tècnics: per realitzar la formació, cal disposar d’un ordinador amb connexió internet. És desitjable treballar amb el sistema operatiu Windows (preferiblement la versió 10 pro) tot i que també podran participar aquelles persones que tenen Mac OS o Linux.

Dates: del 19/10 al 4/11

Horari: Dimarts i dijous, de 16.30 a 18.30 hores

Imparteix: José Manuel García, docent especialitzat en programació ofimàtica, sistemes microinformàtics i xarxes.

Durada: 12 hores

Modalitat: Presencial (Seu de l’Agrupació)

INSCRIU-T'HI (exclusiu membres Agrupació)

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut