Local

50 anys de lluita per la igualtat: del camp de futbol a l’aula

Les exjugadores del FC Barcelona comparteixen la seva experiència a les escoles en motiu del Dia de la Dona

L’Agrupació de Jugadors del FC Barcelona impulsa aquesta setmana prèvia al Dia de la Dona un seguit de xerrades a diverses escoles catalanes on algunes de les exjugadores històriques i d’altres generacions del Club tindran l’oportunitat de donar a conèixer als nens i nenes les seves vivències i d’explicar el camí cap a la igualtat al futbol.

Dimarts 1 de març

"Pels nens i nenes és normal que Alexia Putellas guanyi la pilota d’Or, però allò que per ells és natural no sempre ha estat així." Gemma Giró, jugadora del Club entre el 1992 i el 2000 i directiva de l’Agrupació, imparteix aquest dimarts 1 de març  la primera de les xerrades a l’Escola Solc de Barcelona. Giró va ser capitana del primer equip i va ser juntament amb Laura Llinàs la primera directiva de la història de l’Agrupació. 

La també exjugadora blaugrana Anna Jaques parlarà a l’Escola Santa Marina de Pratdip, al Baix Camp. La defensora del Barça entre 1970 i 1973, va ser una de les jugadores que va disputar el primer partit del Femení al Camp Nou, el dia de Nadal de 1970.

Dimecres 2 de març

Dimecres serà el dia més complet de la setmana, amb un total de 3 xerrades. Elisabet Còlera, exjugadora entre 1992 i 1996, assistirà a l’Escola Mestre Gibert, al barri de Sant Andreu de Barcelona. La històrica portera Maria Teresa Andreu, que va defensar els colors blaugrana entre 1971 i 1983, serà l’encarregada d’explicar la seva trajectòria a l’Escola Marta Mata de Barberà del Vallès. Maria Amo i Sílvia Mariano, companyes al FC Barcelona als anys 90, faran juntes la seva presentació a l’Escola Virolai de Barcelona.

Dijous 3 de març

 Flor de Luna Pila farà una segona sessió a l’Escola Marta Mata de Barberà. L’exjugadora del club entre 1996 i 2002 també ha estat l’entrenadora de l’equip Femení de l’Agrupació.

Divendres 4 de març

La defensa del Barça entre 1994 i 2006, Carla Tomàs, que va jugar la Promoció a la SuperLliga Femenina la temporada 2003/04, compartirà el seu testimoni a l’Escola Garbí d’Esplugues de Llobregat. A l’Escola Folch i Torres de Badalona parlarà Esther Torrecilla, extrem dreta del Barça entre 1993 i 2002 i guanyadora del primer títol de la història del Femení, la Copa de la Reina de 1994.

Dilluns 7 de març

L’exjugadora Carme Nieto tancarà la setmana de xerrades a l’Escola Fort Pienc de Barcelona. La migcampista blaugrana entre 1970 i 1971 va jugar el primer partit de la història del Femení al Camp Nou. A més, va ser la primera exjugadora en formar part de l’Agrupació i és la delegada institucional de l’equip de veteranes. Per acabar, també farà una segona xerrada Elisabet Còlera, aquest cop a l'Escola Can Fabra.

"Volem ensenyar als nens i nenes que l’èxit del futbol femení es deu al treball anterior de molta gent i de la dura realitat de les Pioneres. És un camí que va començar fa 50 anys," assegura Gemma Giró. 

Més notícies aquí