Local

El taller de reminiscència de Mutuam Collserola rep la visita de Juan Manuel Asensi

El projecte "Recorda amb el Barça" de la Fundació de Jugadors s'adreça a persones amb fases inicials de demència.

El president de l'Agrupació de Jugadors del FC Barcelona, Juan Manuel Asensi, va visitar el divendres 5 de maig el taller de reminiscència i futbol que la Fundació de Jugadors i Alzheimer Catalunya estan impartint a la residència Mutuam Collserola, a Barcelona. La visita d'una llegenda del Club és una de les activitat incloses en el taller "Recorda amb el Barça", una proposta adreçada a persones amb fases lleus o moderades de demència i que té com a fil conductor el conjunt de records de la història del Barça. Asensi va compartir amb les persones participants en el taller la seva trajectòria futbolística, amb un especial atenció a moments gravats en la memòria culer com la final de la Recopa de Basilea o el 0-5 al Madrid del febrer de 1974. Va estar acompanyat dels exjugadors dinamitzadors de l'activitat, Jordi Gonzalvo i Oscar Lausín.

El taller "Recorda amb el Barça" s'està desenvolupant actualment en dues residències de Barcelona i està previst que en els propers dies comenci també a la residència Casa Vapor Gran de Terrassa. El taller, de 6 sessions, està conduït per professionals d'Alzheimer Catalunya i dinamitzat per exfutbolistes del FC Barcelona. L'activitat també compta amb el suport, en una de les sessions, de la tecnologia de la realitat virtual, que permet a les persones usuàries fer una visita immersiva al Camp Nou i participar en activitats interactives.

Reminiscència i futbol

"Recorda amb el Barça" s'adreça a institucions de l'àmbit sociosanitari que volen millorar la qualitat dels seus serveis a través d'una activitat innovadora i de plena connexió amb les persones usuàries. La reminiscència és una tècnica que afavoreix el benestar emocional, l'autoestima i les relacions socials de les persones amb demència o deteriorament cognitiu. La reminiscència contribueix a estimular la memòria dels records personals, d'esdeveniments històrics i del llenguatge.

Més notícies aquí