Ramon Alfonseda és el president de l'Agrupació Barça Jugadors des del 2003. | Cuella/ABJ

Ramon Alfonseda es va formar com a futbolista a les categories inferiors (infantil i juvenil) del FC Barcelona. Va ser jugador del primer equip del FCB entre 1969 i 1973, període en què va marcar 27 gols en 117 partits.

Podia jugar com a davanter centre i extrem dret, posicions en què va destacar per la seva rapidesa i olfacte de gol. Va convertir-se en l’heroi de la final de la Copa del 1971 contra el València, en marcar el 4-3 pel FCB a la pròrroga que va donar el títol al Barça. Alfonseda va formar part de l’equip olímpic espanyol en els Jocs Olímpics de Mèxic, el 1968. Després del Barça, també va jugar a l’Elche CF, CE Sabadell i Levante UD.

Durant la seva etapa futbolística va dedicar temps als estudis i es va diplomar en Enginyeria Tècnica en Electrònica. És Llicenciat en Ciències Empresarials i Diplomat en Direcció Comercial per ESADE. Ha treballat com a director comercial en diferents empreses del sector del paper decoratiu, i en l’actualitat dirigeix la representació institucional a Espanya per a l’empresa Schattdecor (Alemanya).

Des del 2003 Ramon Alfonseda és el president de l’Agrupació Barça Jugadors i forma part del patronat de la Fundació del FC Barcelona. Entre 2004 i 2012 va ser el president de la Federació Europea d’Associacions d’Exjugadors de Futbol (EFPA).