fcb.portal.reset.password

La formació, eminentment pràctica, s'ha centrat en els diferents registres de la televisió i la ràdio | ABJ

Fa pocs dies que ha finalitzat el curs “L’anàlisi esportiva radiofònica. Llenguatge i estil”, un dels tallers inclosos dins l’oferta formativa que l’ABJ ha brindat als seus socis i simpatitzants durant aquest tercer trimestre. El curs que es va iniciar el 2 de maig ha treballat durant mes d’un mes la figura del comentarista esportiu en els mitjans audiovisuals.

Seguint aquesta premissa, els periodistes esportius Jordi Costa (RAC1) i Lluís Flaquer (Cadena Ser) s’han encarregat d’impartir un curs que ha ensenyat la manera de traslladar a l’antena els diferents escenaris tàctics que pot plantejar un partit de futbol. També s’ha fet incís en les nocions sobre el rol de narrador per tal que els participants coneguin com les dues figures que han de conviure enmig d’una retransmissió esportiva.  

La formació ha fet incís en el llenguatge i l’estil a emprar en funció del suport en que es treballi. Així, s’han explicat les diferències entre un comentarista radiofònic i un de televisiu, detallant els ritmes i rols de les transmissions i el vocabulari propi de l’analista. Tanmateix s’ha remarcat que el llenguatge periodístic i el d’entrenador no són el mateix.

A més, el curs ha tingut una vocació eminentment pràctica, perquè l’alumne es posi a la pell d’un comentarista esportiu: audició de narracions, treballar la química amb el narrador, visionat de partits que els alumnes han hagut de comentari s'han realitzat dues pràctiques als estudis de Barça TV.

Aquest curs s’engloba en la darrera oferta formativa promoguda per l’Àrea de Desenvolupament i Formació de l’Agrupació Barça Jugadors que té com a objectiu, un cop més, la millora de les competències dels seus socis i simpatitzants de cara el seva formació personal i el seu desenvolupament en el mercat laboral. 

Tornar a dalt
_satellite.pageBottom();