fcb.portal.reset.password

Salvador Sadurní, entrevista al programa "Seguim en Joc" de Barça TV. P.Valero / ABJ

El programa de l’Agrupació Barça Jugadors (ABJ) a Barça TV, "Seguim en Joc", entrevista Salvador Sadurní, històric porter del Barça dels 70. En una vida dedicada a defensar la porteria blaugrana, l'exjugador va guanyar 1 Lliga, 3 Copes del Generalísimo, 1 Copa de Fires i 3 premis Zamora. L'entrevista porta a Sadurní al Vendrell, al camp on va començar a jugar a futbol, i al petit santuari de casa seva, una vitrina on guarda trofeus i records tenyits de balugrana. El programa s'estrena aquest diumenge 3 d'abril.

Després de 16 temporades al primer equip, l'antic porter reconeix que la seva màxima satisfacció és que "la gent em recorda com un jugador que ho va donar tot pel Barça sense demanar mai rés a canvi". Sadurní guarda una estreta vinculació amb l'Agrupació Barça Jugadors i va ser vicepresident de l'entitat durant presidència de Kubala. Durant l'entrevista, l'antic porter blaugrana reivindica la vocació d'ajudar a tot exjugador del Barça que l'ABJ ha tingut des de la seva fundació: "això d'intentar ajudar de la manera que es pugui dintre de les nostres possibilitats, buscant feina o econòmicament, és una tasca molt maca”.

Memòries del Clàssic

A més, l'episodi recull els records de diferents exfutbolistes del club al voltant de quin és el Clàssic del que guarden millor record. És el cas de Juliano Belletti, qui recorda amb especial afecte el seu debut en un derbi amb victòria per 3 - 0 al Camp Nou, alhora que resalta com "en aquests partits pots divertir-te, però tens molta responsabilitat". Pel seu compatriota Edmilson, va ser en el Clàssic en que el Santiago Bernabeu va acabar aplaudint Ronaldinho quan va adonar-se que "no és només futbol, hi ha una part sentimental i cultural que no he vist enlloc".

També apatreixen les veus d'antics jugadors més veterans. Victor Muñoz parla de la victòria del Barça 0 - 3 la primera jornada de la temporada 84-85, mentre que Pere Valentí Mora rememora la seva participació en el mític 0 - 5 l'any 1974: "és un resultat que s'ha convertit en història del barcelonisme. Això m'omple d'orgull". La nota divertida la dona el romanès Gica Popescu, que recorda com de bé es portava amb Fernando Hierro als dinars de directives i els cops que es repartien sobre la gespa poques hores després. 

Compromís i solidaritat

Aquest 28è episodi del Seguim en Joc recorda també la xerrada d'Enganxa't a l'Esport, a càrrec d'Antoni Pinilla, que l'ABJ va organitzar el 17 de març a Palau d'Anglesola. Un acte que va resaltar la constància, l'esforç o el treball en equip com a valors de l'ADN Barça. També davant un públic juvenil, diferents membres de l'Agrupació van trobar-se amb un grup d'alumnes d'un CRAE de Barcelona per a compartir els valors apresos al Barça i la seva utilitat per encarar els problemes fora del camp. 

D'altra banda, el programa també resalta el conveni de col·laboració que l'Agrupació ha tancat amb l'Hospital universitari Vall d'Hebron per facilitar el voluntariat de l'entitat en el centre hospitalari. Finalment, el programa ha reservat un espai per recordar la mort de Johan Cruyff, l'home que va canviar dues vegades la història del FC Barcelona: sobre la gespa i des de la banqueta. 

Tornar a dalt
_satellite.pageBottom();