fcb.portal.reset.password

Juan Carlos va fitxar pel Barça el 1991 provinent de l'Atlètic de Madrid. Les negociacions no van ser fàcils. El seu palmarès amb el conjunt català és envejable: tres lligues i una Copa d'Europa. L'aficionat culer el recorda com el lateral esquerre titular a la final de Wembley de 1992. Encara vesteix la samarreta blaugrana, ara com a jugador del Barça Legends.

- Què va significar debutar amb el primer equip del Barça?

- Recordo que després d'haver passat una etapa important a l'Atlètic de Madrid i d'una sortida força tensa, el debut va ser com un alliberament. La resta m'ho van posar molt fàcil Cruyff i el meu company Eusebio perquè em trobés bé.

- Quin va ser el millor consell futbolístic que vas rebre al Club?

- Vaig acceptar tots els consells que vaig rebre. Això em va servir per ser el líder i el capità a la meva última etapa al Valladolid. Aquí vaig tenir grans models de lideratge, com Alexanco, Zubizarreta o Bakero. Jo no m'adonava, però tots aquells consells, que vaig viure i que vaig veure en ells, em van servir per aprendre a gestionar un grup de futbolistes.

- Quina va ser la victòria més celebrada amb el Barça?

- La del 1992 és la que em recorda tothom. Sembla que la meva carrera professional de 15 anys es resumeix amb aquesta victòria pels aficionats blaugrana i, fins i tot, per la gent de la meva terra. Tothom em recorda per ser jugador del Barça i guanyar a Wembley.

- Quin va ser el company de qui guardes millor record?

- Evidentment, Eusebio. Vaig coincidir amb ell amb 15 anys a les categories inferiors del Valladolid, vam marxar junts a l'Atlètic de Madrid, vivíem junts amb Julio Salinas a Madrid, vam tornar a coincidir al Barça i ens vam retirar junts al nostre club d'inici. La meva relació amb Eusebio continua avui dia. És amic, company i soci. Estic vinculat a la seva fundació com si fos meva.

- El Barça és més que un club perquè...

- Per les arrels que té i la seva història. El Barça és més que un club perquè va més enllà del que és l'esport. Té molt al darrere.

Tornar a dalt
_satellite.pageBottom();