fcb.portal.reset.password

Ramon Alfonseda, Pau Vilanova, autoritats hongareses i els fills de Kubala a l'acte en record al mític futbolista | Germán Parga / FCB

Aquest matí s'ha col·locat la primera pedra del Parc Ladislao Kubala a Budapest amb motiu del 90è aniversari del naixement de l'exjugador del FC Barcelona. Ramon Alfonseda, president de l'Agrupació Barça Jugadors (ABJ) ha assistit a l'homenatge, on també ha destacat la presència de Pau Vilanova, directiu del FC Barcelona, Itsván Tarlós, l'alcalde de Budapest, Barnabás Kovács, el cònsol general d'Hongria a Barcelona, i els fills del mític futbolista, Laszi i Carlos Kubala.

Ladislao Kubala, d'ascendència eslovaca i polonesa, va néixer a Budapest i amb la inauguració d'aquest parc -que quedarà acabat en dos anys- la capital hongaresa finalment vol ressaltar la seva figura. "És una iniciativa que pretén recuperar la història i imatge de Kubala com a exjugador del Barça i com a hongarès que va haver de marxar per la dictadura comunista. És un reconeixement a la gran persona i esportista que va ser", recalca el president de l'Agrupació.

Els actes d'homenatge han seguit amb una ofrena floral a l'estàtua de Ladislao Kubala a l'acadèmia Vasas on també s'han interpretat els himnes dels tres equips en què va jugar: el Vasas, el Fenevaros i el FC Barcelona.

Per tancar la jornada, l'Ajuntament de Budapest ha rebut la comitiva i s'han projectat diferents imatges de la pel·lícula "Húngaros por el Barça", que recorda els futbolistes de Kubala, Kocsis i Czibor. També s'hi ha pogut visitar una exposició de records i documents sobre la vida esportiva i personal de Kubala.

Des de Budapest fins a Barcelona

El futur Parc Ladislao Kubala estarà acabat en dos anys | Germán Parga / FCB

Tornar a dalt
_satellite.pageBottom();