fcb.portal.reset.password

La Dra. Ampar Cuxart va destacar les contusions, els esquinços i les ruptures fibril·lars i musculars com a lesions més freqüents

L’Agrupació Barça Jugadors (ABJ) va organitzar una conferència sobre lesions freqüents del futbolista en l’etapa de post competició, a càrrec de la Cap del Servei de Rehabilitació i Medicina Física de l’Hospital Universitari Vall d’Hebron, la Doctora Ampar Cuxart, dimecres 9 de novembre.

Cuxart va destacar les contusions, els esquinços i les ruptures fibril·lars i musculars com a lesions més comunes, i va incidir en què aquestes acostumen a venir donades per factors intrínsecs com l’edat, la reducció de mobilitat articular, o lesions prèvies. No obstant, va recordar que també existeixen causes externes com haver jugat a futbol sobre herba irregular o massa alta, en superfícies de fricció massa alta o massa baixa, amb calçat inadequat, o havent fet un mal preescalfament.

La Doctora va recordar els beneficis de continuar jugant a futbol en l’edat adulta, tot remarcant que és un esport que millora la qualitat òssia, la força muscular, l’elasticitat, i l’activitat cardiorespiratòria. Però va incidir en la necessitat d’adaptar el nivell i la intensitat de l’activitat esportiva a la situació física i a l’estat d’ossos, articulacions i lligaments de cadascú.

Cap al final de l’acte, Cuxart va donar un seguit de consells preventius a la trentena de socis assistents, que van fer un torn de preguntes. Posteriorment es va fer un aperitiu per a tothom.

La conferència s’emmarca dins del pacte de col·laboració que l’ABJ va signar amb l’Hospital Vall d’Hebron el passat mes de març. Entre altres acords, el centre hospitalari es va comprometre a impartir accions formatives bimensuals sobre esport, salut, i prevenció. 

Tornar a dalt
_satellite.pageBottom();