fcb.portal.reset.password

Com cada mes, el programa Seguim en Joc porta les notícies més fresques de l’Agrupació Barça Jugadors (ABJ). Aquest diumenge, podrem conèixer de prop la incorporació a l’ABJ de més de 30 jugadores i exjugadores del Barça, farem un viatge al passat per a recordar el camp de Les Corts, i repassarem els motius pels quals és important mantenir una regularitat en les revisions mèdiques després de la carrera esportiva.

Aquest mes, més de 30 dones jugadores i exjugadores del FC Barcelona passaran a formar part de l’ABJ. Aida García, Noemí Rubio i Flor de Luna Pila ens en parlen a la secció ‘A fons’ del Seguim en Joc. Rubio explica que va ser a través de trobades informals en què es van decidir per associar-se. De Luna afirma que “el Barça és el meu equip de tota la vida” i espera que aquest pas que faran plegades pugui “posar el futbol femení on es mereix”.

A més, les exjugadores han donat molt valor a l’oferta formativa de l’Agrupació. García reconeix que “la vida d’un jugador és molt curta” i que “cal pensar en el futur perquè, el futbol, no saps mai quan acabarà: potser et fas una lesió demà i ja no pots jugar mai més”. Per això es mostren satisfetes amb la qualitat i la quantitat dels cursos de què podran gaudir d’ara endavant.

Els últims dies de Les Corts

En el 60è aniversari de la inauguració del Camp Nou, la secció ‘Històries ABJ’ fa un retorn als temps en què l’estadi de Les Corts era el centre de l’activitat esportiva del club. Ex jugadors del primer equip, com Justo Tejada, Pere Valentí Mora o Llorenç Rifé recorden el camp com l’espai on s’hi jugaven amistosos, sovint contra equips internacionals. L’historiador Carles Santacana apunta que “no eren partits de costellada, eren seriosos” i que aquell camp tenia un gran valor simbòlic per al Barça. Tejada diu que “encara ara quan passo per Travessera de les Corts, veig el pi, i me’n recordo: mira, aquí hi havia el camp”.

Com és habitual, al ‘Manual per a no penjar les botes’ veurem alguns consells de salut per a mantenir un bon estat físic com a exjugador. Els membres de l’ABJ poden acudir cada any als serveis mèdics del club per a controlar el seu estat de salut. El metge responsable de Salut Laboral del Barça, Jaume Padrós, ho recomana perquè assegura que encara que no es practiqui l’esport amb la intensitat d’abans, “l’esport sempre exigeix unes condicions físiques que amb el pas dels anys mai són les que eren”. Pau Celdrán, membre de l’ABJ, reconeix que les revisions li donen “tranquil·litat”, perquè “practiquem esport cada setmana”.

El Seguim en Joc d’aquest mes també inclou una crònica sobre la jornada de futbol solidari que l’equip +55 va organitzar el passat 21 de gener a Girona amb infants del barri de Santa Eugènia, així com informació sobre l’inici del curs d’entrenador avançat que l’ABJ va iniciar la setmana passada en col·laboració amb la Federació Catalana de Futbol

Tornar a dalt
_satellite.pageBottom();