fcb.portal.reset.password

Padrós també va mencionar que Catalunya és el tercer país mundial en tenir una esperança de vida més alta | Pedro Valero / ABJ

El responsable de salut laboral del FC Barcelona Jaume Padrós va protagonitzar la sessió de cloenda del cicle de conferències que l'Agrupació Barça Jugadors organitza cada trimestre sobre esports, salut i prevenció. En el marc d'aquest acte, Padrós va destacar la importància d'involucrar als referents mèdics però també esportius, com per exemple els jugadors i els exjugadors d'aquesta casa, perquè vulguin servir d'exemple per divulgar els hàbits saludables entre la població. Prop d’una trentena de persones va assistir a aquesta sessió aquest dimecres 21 de març.

Padrós va explicar com fer per viure més temps en millors condicions de salut, el que es coneix com el concepte de l'envelliment actiu. Una idea que sorgeix de la proposta de l'Organització Mundial de la Salut per incidir en el desenvolupament d'hàbits saludables i prevenir malalties a la tercera edat per envellir sense discapacitats. Des de la seva voluntat de difondre els hàbits saludables entre persones de qualsevol edat a partir del futbol veterà blaugrana, l'Agrupació ha decidit oferir en aquesta presentació les claus per, com va exposar en Jaume Padrós, "no deixar d'estar actius fins a l'últim sospir de la vida". I per fer-ho, s'han de seguir aquests 4 principis bàsics:

1. Fer activitat física de manera regular per disminuir el risc de caigudes i prevenir accidents mantenint la mobilitat del cos.

2. No fumar i fer un consum d'alcohol moderat o evitar-ho.

3. Tenir una dieta equilibrada i adequada a la nostra edat, especialment rica en làctics pels majors de 60 anys.

4. Mantenir les relacions socials, interrelacionar-se per cuidar la salut mental, objectiu que l'Agrupació intenta promoure entre els seus socis i sòcies.

 

 

 

Tornar a dalt
_satellite.pageBottom();