fcb.portal.reset.password

Carles Rexach acompanyat de Fernando Giner, Sergi Pérez i els participants del Taller Reminiscència | Anna Aluart / ABJ

Rebuda de Carles Rexach al Taller Reminiscència a la residència Ballesol Almogàvers | Anna Aluart / ABJ

Una de les fotografies que es van usar durant la sessió del Taller el passat 26 d'octubre | Anna Aluart / ABJ

L'exblaugrana Carles Rexach ha estat el convidat de la cinquena sessió del projecte Reminiscència que va tenir lloc el passat 26 d'octubre. El taller, que s'està duent a terme a Barcelona de la mà de l'Agrupació Barça Jugadors, té per objectiu millorar la qualitat de vida de les persones amb deteriorament cognitiu a través d'activitats que estimulin els seus records del passat, sobretot aquells lligats al món blaugrana. 

Rexach, actual vicepresident institucional de l'Agrupació, ha compartit durant una hora vídeos i fotografies amb els 10 usuaris de la residència Ballesol Almogàvers que participen en el taller. A través d'aquest material audiovisual han pogut recordar entre tots la carrera de l'exblaugrana com a jugador i entrenador al Club. S'han destacat moments com el seu hat trick al partit contra el Feyernoord al Camp Nou l'any 1975, la final de Basilea o el partit del seu comiat el 1981 davant la selecció argentina. Després, els participants li han pogut fer preguntes.

A la sessió també hi eren presents Fernando Giner, vicepresident de la Federació Espanyola d'Associacions de Veterans de Futbol (FEAVF), Sergi Pérez, directiu de l'àrea institucional de l'Agrupació, i els dos exjugadors blaugranes encarregats de liderar el taller, Jordi Gonzalvo i Javi Delgado.

Aquest és el primer cop que els Tallers de Reminiscència se celebren a Catalunya. De fet, tot i que han estat impulsats per la Federació Espanyola d'Associacions de Veterans de Futbol (FEAFV)  i l'Associació de Futbolistes Espanyols (AFE), ha estat l'Agrupació qui ha estrenat aquest projecte social a Barcelona. En el rerefons dels Tallers hi ha la constatació científica que evocar records del passat pot ser beneficiós per a les persones que pateixen deteriorament cognitiu, com ara els malalts d'Alzheimer. 

Tornar a dalt
_satellite.pageBottom();