fcb.portal.reset.password

Damià Abella va jugar al primer equip del FC Barcelona de la mà de Frank Rijkaard durant la temporada 2004-2005 provinent del Figueres. Va guanyar el títol de Lliga aquella temporada, per marxar cedit al Racing. Abella participa de manera habitual en els partits de l'Agrupació Barça Jugadors i en el programa Coach Values.

Què va significar debutar amb el primer equip del Barça?
"Va ser un somni realitzat perquè, sent sincer, dos anys abans de tenir aquesta opció de debutar no pensava que podria tenir aquestes opcions, ni tan sols dedicar-me al futbol professional. Per tant, ser professional, trepitjar el Barça amb tot el que suposa haver debutat i posteriorment haver jugat un clàssic va ser molt més del que podia somiar. Va ser un desig que em va venir del cel".

Quin va ser el millor consell futbolístic que vas rebre al club?
"El millor consell que vaig rebre me'l va donar Frank Rijkaard i em va dir: no pensis, juga. No estiguis pendent de tot el que passa al teu voltant, no estiguis pendent del que està succeint ni del que diguin de tu. Juga i fes el que portes dins.
Crec que va ser un molt bon consell que em va permetre jugar a un bon nivell el temps que vaig poder".

Quina va ser la victòria més celebrada amb el Barça?
"El meu tercer partit. Va ser, a més a més, el meu debut al Camp Nou i va ser un clàssic, un Barça - Madrid. Vam guanyar 3 a 0 i vaig jugar uns 25 minuts. El que recordo perfectament és pujar les escales per arribar als vestidors, on hi havia l'entrenador (Frank Rijkaard) esperant-nos per felicitar-nos a tots, i recordo que l'únic que vaig poder dir-li quan vaig arribar va ser: gràcies per deixar-me viure aquest moment tan bonic".

Quin va ser el company de qui guardes millor record?
"Silvinho, Puyol, Xavi i Jorquera. De tots en guardo un bon record. Alguns eren més pròxims que altres, però de Silvinho i Puyol en guardo un record espectacular, especialment per la seva professionalitat i pel seu ofici com a futbolistes. Jo mai no havia tingut la sort de trepitjar un vestidor professional, però a partir d'aquí llavors sí que n'he trepitjat d'altres. He tingut molts companys i, amb perspectiva, són dels jugadors més professionals que he vist mai".

El Barça és més que un club perquè...
"Per tot el que significa per Catalunya i per tot el que significa pel futbol en general. Crec que ha canviat el paradigma d'aquest esport". 

Tornar a dalt
_satellite.pageBottom();