fcb.portal.reset.password

Xavier Escaich és el nou protagonista del Test ABJ. Va arribar al Club blaugrana durant la temporada 1994/95 procedent del Sporting de Gijón. Va guanyar la Supercopa d’Espanya amb el Barça y va continuar la seva trajectoria a l’Albacete i el Murcia. Després de la seva retirada va dedicar-se a la consultoria esportiva per a clubs i institucions.

 

Què va significar debutar amb el primer equip del Barça?

 

Per a tot jugador jugar al primer equip del Barça o al Barça és una il·lusió que quan ets petit veus molt lluny. El fet que jo jugués a l'Espanyol a primera divisió i fer bones temporades va produir una mica el pas cap al FCB. Quan et trobes a la plantilla del Barça amb tots els grans jugadors i entres en la lluita per debutar, és complicat i difícil, perquè a vegades no tens l'oportunitat. Vaig jugar poc al principi però considero que quan vaig jugar les coses em van anar bé.

 

Quin va ser el millor consell futbolístic que et van donar al Club?

 

El que et marca quan fitxes amb el Barça és la grandiositat del club. No és fàcil adaptar-se i no és fàcil entrar en l'engranatge del que és el Barça. Al final el que va estar genial va ser el suport que vaig tenir per part dels companys, en general, el companyerisme que existia en aquell moment va fer que no sigués el mateix estar al  Barça que en un altre equip.

 

Quina va ser la victòria més celebrada en el Barça?

 

Per a mi va ser el debut que jo vaig tenir davant l'Sporting. Va ser molt especial marcar 2-1 i fer la passada del 3-1. Debutar i fer-ho amb bon peu en aquell moment. És dels moments que més recordo al Barcelona. Un dels moments més entranyables.

Quin va ser el company de qui guardes millor record?

 

Guardo molt bons records, segur que em deixo algú però en aquella època em portava molt bé amb l’Eusebio, Txiki, Guardiola, Lopetegui, etc. Segur que em deixo algun però el record és molt bonic. És molt difícil que un jugador no titular trobi el suport d'un que sí que ho és i, precisament això, és el que em vaig trobar jo al Barcelona.

 

Per què el Barcelona és més que un Club?

 

Per a mi, el Barcelona és més que un Club perquè tot el que l'envolta és més gran que qualsevol club.

 

Tornar a dalt
_satellite.pageBottom();