Local

A l'espera de tornar a trepitjar la gespa

L'Agrupació, en coordinació amb els serveis mèdics del FC Barcelona, manté restringida l'activitat de futbol com a mesura de protecció de salut.

Davant la pandèmia del coronavirus, l'Agrupació de Jugadors del FC Barcelona, en coordinació amb el Club, manté vigents algunes de les mesures adoptades des del 13 de març, com és la suspensió de tota l'activitat esportiva. Des d'aleshores s'han cancel·lat els tres entrenaments setmanals que es feien a la Ciutat Esportiva Joan Gamper, així com tots els partits previstos. Els responsables de l'Agrupació estan en contacte permanent tant amb els de salut laboral com de prevenció de riscos, i en les últimes setmanes la seu social de l'Agrupació ha reobert les seves portes amb la posada en marxa de l'espai de salut i l'equip de treball torna de manera puntual a l'oficina. Amb tot, l'activitat esportiva està completament aturada.

"Fins que no hi hagi immunitat suficient i, ara per ara, només ens ho pot proporcionar la vacuna, no podem organitzar activitats que suposin un risc per a les persones", afirmava recentment Jaume Padrós. Reunit amb la junta directiva de l'Agrupació, el president del Col·legi de Metges de Barcelona i responsable de salut laboral del Club va respondre totes les inquietuds que se li van plantejar: "l'Agrupació ha de mantenir el caliu entre les persones i afavorir que facin activitat esportiva individual, però organitzar entrenaments i partits seria una irresponsabilitat", sobretot perquè un segment de socis i sòcies són població de risc, perquè no són grups de convivència estable i perquè la mateixa pràctica del futbol fa inviable mantenir una distància social. 

"Fins que no hi hagi immunitat suficient i, ara per ara, només ens ho pot proporcionar la vacuna, no podem organitzar activitats que suposin un risc per a les persones"

Jaume Padrós

Segons Padrós, a més de la salut física també cal mantenir viva la salut emocional i cognitiva. Per això va animar a continuar i aprofundir en les accions per promoure la interrelació entre els i les membres de l'Agrupació. Els experts apunten que la vacuna arribarà a finals d'any i que entre la primavera i l'estiu vinent es podria parlar d'una situació completament normalitzada. 

Consells general per prevenir el Coronavirus *:

  • Rentar-se les mans freqüentment amb sabó o solucions alcohòliques.
  • Tapar-se la boca i el nas en tossir o estornudar.
  • Mantenir la distància d'1,5 metres amb altres persones.
  • Evitar compartir menjar i estris.
  • Evitar tocar-se la boca, el nas i els ulls sense retar-se les mans.
  • Minimitzar l'exposició diària al virus:
    • Com menys duri l'activitat, millor.
    • Les activitats a l'exterior fan més dificíl el contagi.
    • L'acumulació de persones augmenta la possibilitat de contagi.
    • Millor reunir-se amb persones conegudes.
    • Exhalar amb poca força i utilitzar un to de veu baix.
  • Exigir les mesures de seguretat en tots els entorn on ens movem.

 

* Font: Departament de Salut

Més notícies aquí