Gairebé 80 alumnes als cursos de l’Agrupació de gener a març

Gairebé 80 alumnes als cursos de l’Agrupació de gener a març

31 exjugadors i exjugadores han participat dels cursos de FCB Scouting i de Psicologia Esportiva en Equips Femenins

Aquest trimestre l’Agrupació Barça Jugadors ha organitzat 7 accions formatives diferents on hi han participat un total de 79 socis. El curs de Psicologia Esportiva en Equips Femenins ha tingut tan bona acollida que l’Agrupació es planteja donar-li continuïtat la pròxima temporada amb una ampliació de continguts i aprofundiment en certs temes. Aquesta, però, ha estat una formació on la majoria dels 10 alumnes han estat dones, principalment exjugadores del FCB Femení. “Donada la meva trajectòria com a jugadora de futbol i després de fer aquest curs, veig importantíssim per un club que els equips tècnics disposin d’una figura que tingui una formació bàsica sobre psicologia per aconseguir els objectius marcats”, comenta l’exjugadora Esther Torrecilla, participant d’aquest curs.

També l’exjugador Jordi Ferron ha decidit apuntar-se a aquest curs perquè és entrenador d’un equip de futbol femení. “Aquest curs m’ha donat moltes eines per poder millorar la relació amb les jugadores, preparar-les i ajudar-les a afrontar l’exigència del futbol. És un curs que recomanaria a tots els entrenadors, no només als dels conjunts femenins, perquè dóna solucions a moltes situacions de l’esport en equip i la gestió d’un vestuari”, comenta Ferron.

Per la seva part, la formació FCB Scouting: Identificant el talent ha tingut una participació de 21 alumnes i s’ha realitzat a càrrec d’en Josep Boada, responsable del Departament d’Scouting del Club, i d’en David Muñoz, responsable de l’Àrea d’anàlisi i vídeos. Els alumnes del curs han pogut posar la teoria en pràctica a través de l’anàlisi del joc del Cadet blaugrana. “Quan vaig saber que un club de referència mundial com el nostre feia aquest curs, no vaig dubtar un moment a inscriure’m. A més, amb alguns dels professionals que impartien el curs havia compartit vestuari i va ser interessant veure com han desenvolupat la seva tasca dins el Club”, explica l’exjugador Carles Cuadrat, que fa 8 anys que treballa en futbol internacional veient com funciona l’Scouting a llocs tan diversos com Turquia, els països àrabs, centreamericà o el sud-est asiàtic. 

Aquesta formació d’Scouting ha estat una manera de donar conèixer al FC Barcelona els perfils d’exjugadors i exjugadores que hi ha a l’Agrupació. La resta dels 7 cursos que s’han impartit aquest trimestre a l’ABJ eren de formació en anglès i en la utilització de les eines d’ofimàtica o aplicacions de missatgeria mòbil.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut