Qui som

Som l'entitat que uneix els i les exfutbolistes de totes les categories del FC Barcelona. L'Agrupació es va fundar el 1959. La Fundació de Jugadors del FC Barcelona , creada el 1995, se centra en l'ajuda directa a l'exjugador/a del Club.
Nou logo Agrupació
Nou logo Agrupació

L’Agrupació de Jugadors del FC Barcelona és l’associació d’exfutbolistes del FC Barcelona, que té l’objectiu de vetllar pels jugadors i jugadores durant i després de la seva vida professional, integrant-los, ajudant-los i acompanyant-los, i retornar al FC Barcelona i a la societat allò que s’ha rebut del Club i la societat en general.

L’Agrupació de Jugadors del FC Barcelona ha de ser una entitat de referència a nivell mundial, dirigida per futbolistes, integrada per tots els jugadors i jugadores de qualsevol categoria de futbol del FC Barcelona, que ofereixi ajudes i serveis d’excel·lència pels seus associats, els quals se sentin orgullosos de pertànyer a l’Agrupació.

Els nostres valors

Experiència. L’Agrupació està formada per persones que saben de futbol, de fer equip, entenent perfectament el que és un partit i una competició. Aquest és un valor definitori en tant que parlem de jugadors del FC Barcelona.

Solidaritat. La raó de ser de l’Agrupació és l’ajut entre iguals, la solidaritat entre les persones, entre els jugadors. Hi ha un sentiment de pertinença a un mateix conjunt que fa paleses les obligacions entre els seus membres, sobretot pel que fa a l’ajuda mútua. Amb un clar accent en la companyonia: entesa coma una actitud que envolta l’Agrupació, en desenvolupar relacions interpersonals, humanes, d’amistat.

Excel·lència. Proporcionem una qualitat superior, que sobrepassa (excel·leix) tots els altres i es distingeix per ser un referent pels altres. Es treballa tenint en compte la recerca del grau màxim de la qualitat tant en els productes com en els serveis que proporcionem tant als membres de l’Agrupació com a l’entorn de la mateixa.

Treball en equip. Tant a l’estadi com a la vida funcionem com un equip, fent que el conjunt tingui més força que l’individu i amb la idea d’ajudar-nos en tot moment. Aquest és un valor absolutament transversal que s’aplica a tot el funcionament de l’entitat.

Respecte a les arrels. Recuperem, cuidem, difonem les nostres arrels, la nostra història, que forma par del llegat del Barça. Tenim un respecte a les arrels i ens encarreguem de guardar-les, difondre-les i recordar d’on venim.

Compromís. Amb els jugadors, amb el club, amb la societat.

Breu història

La idea de constituir una Agrupació de Jugadors del FC Barcelona es va començar a gestar l’any 1946, quan una sèrie d’exjugadors van voler donar un pas endavant per fomentar la relació entre ells i no perdre l’amistat que tenien quan jugaven, a més de seguir fent barcelonisme. Va ser el 1959 quan realment l’Agrupació es va constituir i, a partir d’aquí, va començar a contemplar-se un altre objectiu igualment important: ajudar els exjugadors que després de deixar el Futbol no havien tingut èxit en la seva nova vida professional.

L’octubre de 2003, el Govern de Catalunya va concedir la Creu de Sant Jordi, la màxima distinció civil que atorga la Generalitat, a l'Agrupació de Jugadors del FC Barcelona per la seva tasca humanitària constant de suport a tots els membres i als familiars que es troben amb dificultats.

Fundació de Jugadors del FC Barcelona

La Fundació de Jugadors del FC Barcelona es va crear el 1995 sota la presidència de Ladislau Kubala. És una fundació esportiva, cultural i benèfica, que té com a objecte ajudar els exjugadors/es del FC Barcelona que es trobin sense els mínims mitjans de subsistència. També ajuda, si és necessari, a les seves viudes/os o als familiars més pròxims, donant sempre preferència a l’exjugador. L’ajut es concreta en prestacions econòmiques de caràcter temporal o vitalici, cerca de feina o ajuda assistencial o geriàtrica.

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut