L'Agrupació Barça Jugadors es va fundar el 1959

L'Agrupació Barça Jugadors és una entitat sense afany de lucre creada el 1959 amb la missió de garantir una qualitat de vida i mantenir l'esperit de l'exjugador de futbol del FC Barcelona, fent-lo partícep de les activitats organitzades per l'entitat.

Breu història

La idea de constituir una Agrupació de Jugadors del FCB es va començar a gestar l’any 1946, quan una sèrie d’exjugadors van voler donar un pas endavant per fomentar la relació entre ells i no perdre l’amistat que tenien quan jugaven, a més de seguir fent barcelonisme. Va ser el 1959 quan realment l’Agrupació es va constituir i, a partir d’aquí, va començar a contemplar-se un altre objectiu igualment important: ajudar els exjugadors que després de deixar el Futbol no havien tingut èxit en la seva nova vida professional.

Fundació Barça Veterans

L’Agrupació Barça Jugadors neix doncs com una entitat sense ànim de lucre per ajudar econòmica o socialment als exjugadors que ho necessitin. El suport als exjugadors, ja sigui econòmic o mèdic, es canalitza a través de la Fundació Barça Veterans, creada el 1995 sota la presidència de Ladislau Kubala.

L’octubre de 2003, el Govern de Catalunya va concedir la Creu de Sant Jordi, la màxima distinció civil que atorga la Generalitat, a l'Agrupació Barça Jugadors per la seva tasca humanitària constant de suport a tots els membres i als familiars que es troben amb dificultats.