Ajudes a exfutbolistes del FC Barcelona

RECORDA AMB EL BARÇA

RECORDA AMB EL BARÇA

Alzheimer Catalunya Fundació i la Fundació de Jugadors del FC Barcelona organitzen el taller de reminiscènciaRecorda amb el Barça”, una iniciativa adreçada a persones amb fases lleus o moderades de demència que té com a fil conductor el conjunt de records de la història del Barça. Amb aquestes sessions, que inclouen activitats amb realitat virtual, es pretén ajudar aquestes persones a estimular la seva memòria a través de partits, gols, jugades o títols del FC Barcelona que els han marcat emocionalment al llarg de la seva vida. El futbol ocupa un espai important a la vida dels aficionats d’un club, ja que apel·la directament a les emocions dels pacients. És per això que la reminiscència és una eina molt útil per exercitar el benestar emocional, l’autoestima i les relacions socials.

L’activitat consisteix en 6 sessions en grups reduïts conduïdes per professionals de neuropsicologia d’Alzheimer Catalunya Fundació i dinamitzades per exfutbolistes del FC Barcelona, amb l’afegit d’una visita adaptada a l’Spotify Camp Nou. Cada sessió té un durada d'1,5 hores. Al taller s’hi treballaran sentits com la vista, l’oïda, l’olfacte i el tacte, per estimular records i sensacions a partir de dinàmiques, cançons, materials i la realitat virtual, una experiència molt innovadora que permet plantejar diverses activitats de sensibilització.

El taller s'adreça a institucions de l'àmbit sociosanitari que volen millorar la qualitat dels seus serveis a través d'una activitat innovadora i de plena connexió amb les persones usuàries.

 

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut