Òrgans de govern

Història de la Fundació de Jugadors del FC Barcelona

La "Fundació Privada Barça Veterans", actualment Fundació de Jugadors del FC Barcelona, es va crear el 1995 sota la presidència a l’Agrupació de Ladislau Kubala. És una fundació esportiva, cultural i benèfica, que des dels seus inicis té com a objecte ajudar els exjugadors/es del FC Barcelona que es trobin sense els mínims mitjans de subsistència. També ajuda, si és necessari, a les seves viudes/os o als familiars més pròxims, donant sempre preferència a l’exjugador. L’ajut es concreta en prestacions econòmiques de caràcter temporal o vitalici, cerca de feina o ajuda assistencial o geriàtrica. El primer president de la Fundació va ser Josep Lluís Rovira.


Amb aquesta carta, Ladislau Kubala es dirigia al President del FC Barcelona en aquell moment, Josep Lluís Núñez, per proposar-li la creació de la Fundació: 

Distingit amic, 


Et demano uns minuts d’atenció per llegir detingudament aquest escrit, doncs pretenc explicar-te quelcom molt important relacionat amb el nostre estimat Barça.


Amb el vist i plau de l’Assamblea de l’Agrupació d’Antics Jugadors de Futbol del F.C. Barcelona, la Junta Directiva de l’esmentada Agrupació juntament amb altres persones, totes elles barcelonistes de pro, hem decidit promoure la creació d’una Fundació.


Els objectius de la mateixa seran, entre d’altres, col·laborar amb iniciatives en el món de l’esport i que no tinguin cap afany de lucre. Però principalment serà el de vetllar pels jugadors que havent tingut fitxa del F.C. Barcelona es troben sense els mínims mitjans necessaris per sostenir la seva família, ajudant-los econòmicament i cercant-los feina. També creant beques per aquells joves dels equips inferiors i que per manca de mitjans no poden preparar-se per afrontar el demà.


Malauradament avui ja hi ha qui se li fa molt llarg aquest demà. I generalment no per falta de previsió o ganes de treballar, sinó perquè la mala sort els ha donat la mà. 


T’asseguro estimat amic que per a mi i també pels meus companys que lluitem per donar vida a aquesta Fundació és com si anéssim a jugar el partit de futbol més important de la nostra vida. I VOLEM GUANYAR-LO!


Però nosaltres som una peça molt petita per fer funcionar aquest gran equip que precisem. Et necessitem a tu! Et prego que juguis aquest encontre amb el nostre equip. Amb el teu ajut, amb la teva col·laboració ho aconseguirem! Llavors sí podríem dir tots plens de goig i de joia que hem posat un dels més importants esglaons dels que fan que el Barça, el nostre estimat Barça, sigui més que un Club.


Et prego, per favor, que ens ajudis. T’ho demano de tot cor. Afectuosament.


Signat: Ladislau Kubala

Carta de Kubala a Núñez - Fundació de Jugadors del FC Barcelona

El 24 d’abril de 1995 va quedar constituïda oficialment la Fundació de Jugadors en presència del notari Antonio-Carmelo Agustín Torres i de Ramon Alfonseda, Gustavo Biosca, Joan Gaspart, Sígfrid Gràcia, Ricardo Llebaria, Pere Llorens, Joaquim Rifé, Joan Rovira, Josep Lluís Rovira i Martí Vergés com a representants de l’Agrupació.


El 4 de maig de 1995 va tenir lloc la presentació oficial de la “FUNDACIÓ D’ANTICS JUGADORS DE FUTBOL DEL FC BARCELONA” a la Sala de Recepcions de l’Auditori Caixa de Catalunya, a l’edifici de La Pedrera al Passeig de Gràcia de Barcelona. El Molt Honorable President de la Generalitat, Jordi Pujol, va ser l’encarregat de presidir l’acte. 

Presentació Fundació Jugadors FC Barcelona (Horacio Seguí)

Des del començament de la seva creació, la Fundació va començar a repartir fulletons a les Penyes del FC Barelona i a altres institucions per tal de recaptar fons per la causa. Aquest és un dels primers que la Fundació va repartir:

Fulletó Fundació de Jugadors del FC Barcelona

 

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut