L’Agrupació, Juan Carlos Carreras i el somni americà

L’Agrupació, Juan Carlos Carreras i el somni americà

L'exfutbolista i soci de l'ABJ, satisfet amb la seva feina d'entrenador als Estats Units aconseguida gràcies a l'acord de l'entitat amb ISL Futbol

"Sense l'Agrupació no seria on sóc ara". Així de clar és Juan Carlos Carreras quan se li pregunta per la importància del servei de formació i ocupació que l'entitat ofereix als seus socis. L'exjugador del Barça i soci de l'ABJ visita Barcelona després de mesos a Estats Units. Allà, Carreras treballa com a director tècnic del Javanon FC, una escola de futbol ubicada a l'estat de Kentucky (EUA), vinculada amb ISL Futbol.

L'exfutbolista arriba al país americà per iniciativa pròpia l'any 2014 per a dirigir una escola de futbol a Florida. Tanmateix, la disconformitat amb la feina el fa plantejar-se abandonar el lloc de treball. És aleshores quan, a través del diari que l'Agrupació envia periòdicament als seus socis, Carreras s'assabenta de l'acord de col·laboració entre l'entitat i ISL Futbol. L'exfutbolista es posa en contacte amb l'empresa i, mitjançant la coordinació de l'ABJ, al març se li presenta l'oportunitat d'accedir a la seva nova feina. 

L'exfutbolista es mostra satisfet amb la seva nova situació laboral, on se sent valorat i pot dur a terme la feina que li agrada, "coordinar els equips, assessorar els entrenadors de les diferents categories i marcar l'estil formatiu, metodològic i de joc de l'escola". La temporada vinent, Carreras compaginarà aquesta tasca amb la d'entrenador d'un equip de joves de 13 anys. El tècnic explica que aquesta és una edat clau, ja que determina el creixement dels futbolistes en el trànsit de l'escola a l'institut. 

El seu passat blaugrana ha sigut fonamental per aconseguir aquesta feina, segons explica el propi Carreras: "haver estat cinc anys a La Masia m'ha obert les portes d'Estats Units. Després la feina del dia a dia és el que et fa mantenir i millorar el teu lloc de treball, però d'entrada haver vestit la samarreta del Barça és una credencial". Una mostra més que els triomfs del Club han despertat l'interès arreu del món per importar la metodologia i l'ADN Barça, que s'associen a un model exitòs. 

Tot i estar satisfet amb la seva situació actual, Carreras no es planteja si els Estats Units són el seu destí definitiu: "Quan tens la meva edat no penses massa en el futur. Només, en allò que pots controlar: la teva feina i esforç diari". Del que no té cap dubte és del valor del caràcter social de l'Agrupació, entitat que considera "molt dinàmica, ja que es preocupa constantment per perfeccionar-se i millorar així la situació dels seus socis". Per a Carreras, la preocupació de l'ABJ per donar oportunitats laborals als seus integrants "és el que la fa especial, d'això te n'adones més encara quan parles amb futbolistes d'altres clubs que no tenen aquests serveis". 

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut