L’ABJ fa balanç de la temporada esportiva

L’ABJ fa balanç de la temporada esportiva

La irrupció del programa FCB Legends i el manteniment de partits solidaris arreu del territori català han marcat l'agenda futbolística de l'entitat

Els partits que se celebren aquest dimecres al Camp Nou posen el punt final oficial a la temporada esportiva de l'Agrupació Barça Jugadors, un bon moment per fer balanç de la temporada esportiva 2015-16 de l’Agrupació. Aquest any els diferents equips de l’entitat han disputat 43 partits de diferent caràcter: social, institucional i comercial. L’any esportiu ha estat marcat en gran mesura per la posada en pràctica del programa FCB Legends i de diferents partits internacionals. Aquesta aposta s’ha complementat amb el manteniment del diferents matxs jugats arreu del territori català. 

AMBAIXADORS INTERNACIONALS

El 12 de febrer es va presentar FCB Legends, un programa fruit de la col·laboració entre el FC Barcelona i l’Agrupació que vol posar en valor els futbolistes que han vestit la samarreta blaugrana per a què puguin convertir-se en ambaixadors i representants del club.

Pocs dies després es va disputar a l’Aràbia Saudita un partit contra els veterans del Real Madrid que va acabar amb el resultat de 3 – 0 favorable als blaugranes. Els grans jugadors del Barça a l’acte, com Belletti o Goiko, va ser el principal atractiu d’un partit trepidant. Un altre home destacat, Edgar Davids, va declarar després del partit que “per nosaltres, els exjugadors del Barça, és molt important tornar a vestir la samarreta del Club”.

FCB Legends es va estrenar oficialment l’1 d’abril a Mèxic, en un partit contra un combinat de llegendes del país asteca. L’equip, entrenat per Jose Mari Bakero, va comptar a les seves files amb estrelles de la història blaugrana com Hristo Stoixkov o Juan Carlos. El matx va estar marcat per l’adéu a Johan Cruyff que s’havia produït pocs dies abans. Tot i caure per 2 – 0, la comitiva blaugrana va valorar positivament l’experiència, així com els diversos actes socials que van dur a terme mentre eren a terres mexicanes.  

Mesos després, l’equip de l’Agrupació va jugar un partit benèfic a Grècia, convidat pel Leonidas FC espartà. Tots els fons recaptats es van destinar a la crisis humanitària que està vivint el país amb l’arribada de persones refugiades procedents de Síria. L’enfrontament es va saldar amb un 0 - 5 favorable als culers. 

SEGUIM ARRELANT SOLIDARITAT

Durant aquesta temporada l’Agrupació ha disputat diferents partits de caràcter social i solidari. Tot plegat, seguin la vocació de l’entitat de retornar a la societat una porció del que algun dia els seus jugadors en van rebre.

Un exemple d’això va ser l’activitat conjunta que l’ABJ va organitzar amb l’Hospital Sant Joan de Déu, fruit del conveni signat entre ambdues entitats. Uns 170 infants i joves provinents d’EUA i Europa van participar d’una xerrada teòrica i d’un clínic de futbol per tal de conèixer la metodologia i els valors del Barça. Els assistents a l’esdeveniment es dediquen a assessorar centres i investigadors arreu del món en assajos clínics i altres projectes de medicina i innovació.

Un altre esdeveniment destacat en aquest sentit es va produir el 22 de novembre, quan l’ABJ va participar en el partit de suport a Anty Garcia, exjugador del FC Barcelona afectat per l’ELA. Entre el combinat culer hi havia la major part dels companys d’Anty que el 1986 van guanyar la Copa del Rei juvenil al Real Madrid, per 6 a 3. Carles Rexach, que n’era l’entrenador, va dirigir l’equip. El president de l’Agrupació, Ramon Alfonseda va encapçalar la nombrosa delegació de l’entitat que va acudir a la cita.

D’altra banda, aquesta temporada l’equip +55 de l’Agrupació ha disputat set triangulars solidaris. El més recent va tenir lloc l’11 de juny a El Prat de Llobregat, en que els blaugranes van compartir un matí de futbol amb dos equips formats per joves que estudien a centres de formació per a persones amb discapacitats psíquiques.

Tanmateix l’Agrupació s’ha encarregat de proveir als seus jugadors dels serveis i equipaments necessaris. Durant tot l’any tots els futbolistes han tingut l’oportunitat d’entrenar dos cops per setmana a diferents instal·lacions del Club. També se’ls hi ha ofert els Serveis Mèdics del FC Barcelona, així com un servei de fisioteràpia i de consulta traumatològica. 

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut