L’ABJ organitza una activitat conjunta amb l’Hospital Sant Joan de Déu

L’ABJ organitza una activitat conjunta amb l’Hospital Sant Joan de Déu

Uns 170 infants i joves provinents d’EUA i Europa han participat d’una xerrada teòrica i d’una activitat esportiva per tal de conèixer la metodologia i els valors del FC Barcelona

L’Agrupació Barça Jugadors (ABJ) va organitzar el dimecres 30 de juny una activitat conjunta amb l’Hospital Sant Joan de Déu de Barcelona. Un grup de 170 persones van acudir a les instal·lacions del FC Barcelona per assistir a una breu xerrada teòrica sobre els valors de l’ADN Barça i a una Barça Experience Mini, un clínic de futbol, ambdues impartides per exjugadors del FC Barcelona i socis de l’ABJ.

Els infants i joves assistents, alguns juntament amb els seus familiars, provenen d’Europa i els Estats Units, i assessoren a centres i investigadors de tot el món en assajos clínics i altres projectes de medicina i innovació. L’Hospital Sant Joan de Déu és el primer hospital d’Espanya que compta amb un consell científic integrat per nens i adolescents i organitza una trobada del grup KIDS (Kids and Families Impacting Disease through Science) a Barcelona durant la setmana del 27 de juny. El grup KIDS s’integra dins de l’Ican (International Children’s Advisory Network), una xarxa internacional que pretén donar veu als nens i adolescents en els processos de recerca i innovació i en ell participen hospitals, consorcis sanitaris, centres docents i altres institucions d’arreu del món.

Així doncs, l’organització de l’ABJ en coordinació amb l’Hospital Sant Joan de Déu s’ha emmarcat dintre d’un seguit d’activitats que aquests joves han realitat a la ciutat durant aquesta setmana. En la seva arribada al Camp Nou, la comitiva ha sigut rebuda a la Sala Wembley pel president de l’ABJ, Ramón Alfonseda, qui ha explicat la vocació social de l’entitat i la importància que hi tenen els valors. En va destacar cinc com a pilars de la filosofia Barça: respecte, esforç, ambició, treball en equip i humilitat. “Estimem la nostra història perquè mostra els nostres valors”,  va concloure Alfonseda.

Posteriorment, els exjugadors del FC Barcelona i socis de l’Agrupació, Jofre Mateu i Marco Escobar van realitzar una breu xerrada sobre l’ADN, la metodologia i la filosofia Barça. Així, ambdós van exposar els valors que s’imparteixen a Can Barça a través de l’esport. En la seva exposició, Escobar va destacar com de fonamentals són els valors i els hàbits a La Masia. Així, no només el futbol sinó l’estudi, la higiene, la nutrició i els valors socials són la punta de llança d’aquesta formació. “Al futbol es poden arribar a guanyar molts diners en pocs anys, però es necessita una formació per tal d’administrar-los” ha exposat Escobar, qui també ha parlat de com el treball col·lectiu està per davant de cap individualitat a la filosofia blaugrana.

Per la seva banda, Mateu ha analitzat la importància de respectar les regles i promoure el joc nét. També ha exposat la importància del compromís i la superació personal a la filosofia Barça a partir de l’exemple de l’històric capità i excompany de vestidor, Carles Puyol. “Al Barça, donar-ho tot és encara més important que els títols” ha explicat Mateu, qui també ha parlat de l’altruisme, al companyonia i la col·laboració com a elements indispensables per assolir qualsevol èxit esportiu.

Posteriorment s’ha dut a terme una Barça Experience Mini, un clínic celebrat al camp 3 del Mini a càrrec dels exjugadors i socis de l’ABJ Sergi Pérez, Marco Escobar, Jofre Mateu, Joan Carles Hidalgo, Joan Blanquera i Jordi Martínez. Més d’una cinquantena de nens van participar d’aquesta activitat en que van poder posar en pràctica la metodologia Barça a través de diferents exercicis amb pilota. “No sóc aficionat al futbol, però estic impressionat pels valors que s’han exposat avui aquí” ha declarat Charlie Thompson, CEO de Ican, qui també ha destacat que “veure els nens jugar i gaudir de l’esport és una experiència meravellosa”.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut