Jordi Martínez i Josep Nogués, socis de l’ABJ i entrenadors de nivell internacional

Jordi Martínez i Josep Nogués, socis de l’ABJ i entrenadors de nivell internacional

Tant als Estats Units com a Algèria, les diferents destinacions d’aquests antics jugadors del FC Barcelona, es valora l’ADN Barça com un factor clau del seu fitxatge

“Les meves expectatives s’han vist superades, als Estats Units hi ha moltes ganes d’entendre la filosofia i l’ADN Barça”. Aquestes són les paraules de l’entrenador i soci de l’ABJ, Jordi Martínez, després de tornar dels Estats Units, on ha participat com a entrenador en un campus de futbol. L’exfutbolista afirma haver-se vist sorprès per la creixent afició pel soccer que tenen tant els nens com les nens al país.

Martínez ha passat 5 dies a Nusa, una escola de futbol a la localitat estatunidenca de Nashville. Allà ha exercit com a scout i també ha dirigit diferents sessions d’entrenament destinades a explicar la metodologia i la filosofia de l’ADN Barça. L’entrenador fa anys que és un soci actiu de l’Agrupació i va accedir a aquesta oportunitat a través del servei de borsa de treball que l’Agrupació posa a disposició dels seus membres. Aquesta experiència laboral ha estat possible gràcies al conveni que l'ABJ manté amb ISL Futbol, empresa que té un programa de coaching, scouting i de recerca d’entrenadors pels clubs dels Estats Units.

“És molt positiu de cara a entrenadors que som d’escola barça que tinguem la possibilitat d’anar a altres països” ha valorar Martínez, qui més enllà de valorar aquesta experiència a nivell professional també reconeix que és una tasca de servei al club a l’hora de “fer arribar arreu del món els valors, la imatge i la metodologia del Barça”. L’entrenador s’ha mostrat il·lusionat al seu retorn del continent americà i veu possibilitats de tornar a treballar-hi en un futur “el director de l’escola m’ha demanat si podia tornar en un futur, tot està a l’aire, però hi ha possibilitats i esperem que es compleixin”.

 

Josep Nogués, l’aventura a les banquetes algerianes

Un cas diferent és el de Josep Nogués, entrenador amb dilatada experiència a banquetes com la del Betis, el Nàstic o el Girona. Després de tres anys inactiu, l’entrenador dirigirà la propera temporada el Paradou AC, de la segona divisió algeriana. El club, a més, compta amb l’acadèmia de futbol formatiu més important del país, que Nogués també s’encarregarà de coordinar.

Dos càrrecs de responsabilitat que l’entrenador assumeix amb un objectiu clar: “L’objectiu de l’equip professional és pujar a primera i el de l’acadèmia ensenyar la metodologia Barça per tal que surtin jugadors de nivell pel primer equip”. La seva dilatada carrera com a entrenador i el seu passat blaugrana han sigut la font de l’interès del Paradou AC que busquen implantar l’estil de toc de pilota i possessions llargues de La Masia a la seva acadèmia de futbol.

Nogués s’ha mostrat il·lusionat amb aquest nou repte que el permetrà fer el que més li agrada: “entrenar i educar els nens a través dels valors del futbol”. Soci actiu de l’ABJ, l’entrenador ha participat en múltiples ocasions en activitats de l’Agrupació i desplaçaments diversos per disputar partits a Boston, Manchester i Grècia. Per a Nogués “ha  sigut un plaer i l’orgull de defensar aquests colors com a veterà”.

Tot i que l’Agrupació no ha intervingut de manera directa, com si ha fet en el cas de Jordi Martínez, Nogués ha admès la influència que l’ABJ ha tingut sobre la seva carrera a través de la formació rebuda a través dels diferents cursos que ha rebut a l’entitat. “La formació que dona l’Agrupació és una gran oportunitat pels exjugadors per seguir aprenent i creixent com a persones” ha declarat l’entrenador, que ha sentenciat que socis de l’ABJ “som l’enveja de molts veterans que no tenen aquestes condicions als seus clubs.”

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut