La UE Figueres i el FC Barcelona, un vincle durador

La UE Figueres i el FC Barcelona, un vincle durador

L’exposició “Barça Empordà” recull l’estreta relació entre tots dos clubs a través de les fotografies dels 34 jugadors que han vestit les dues samarretes

Fins el 18 de juny Figueres serà la seu de la Setmana Barça Jugadors. La capital empordanesa porta respirant barcelonisme des dia 11, data d’inici de l’esdeveniment. No obstant això, la relació entre el club de la ciutat, la Unió Esportiva Figueres, i el FC Barcelona té arrels profundes. Així ho il·lustra un dels actes de la Setmana Barça Jugadors: l’exposició “Barça Empordà”.

Aquesta mostra fotogràfica recull i exhibeix les fotografies dels futbolistes que han suat la samarreta d’ambdues entitats. A partir dels rostres dels diferents jugadors es pot observar l’estreta relació que els dos clubs comparteixen. I no és pas un vincle recent. Fins a 34 jugadors diferents han vestit les elàstiques blaugrana i blanc-i-blava. És el cas de professionals de la talla de Lobo Carrasco, Pere Gratacós, Paco Martínez, Tito Vilanova o Josep Moratalla.

El cert és que si es repassa la història d’aquests futbolistes, es pot comprovar com la UE Figueres és la primera parada per a molts jugadors després de deixar La Masia. És el cas de Tito Vilanova, Aureli Altimira o Toni Jiménez. D’altra banda, Figueres també ha estat destí predilecte de futbolistes experts amb una llarga trajectòria culer. Lobo Carrasco, Paco Martínez i Josep Moratalla, per citar alguns exemples, van deixar a l’Empordà els seus últims anys de bon futbol. En canvi, Pere Gratacós hi va disputar el gruix de la seva trajectòria.

Aquests casos són només una porció de la història comuna entre FC Barcelona i UE Figueres recollida a l’exposició “Barça Empordà”. Aquesta mostra fotogràfica organitzada per l’Agrupació Barça Jugadors en col·laboració amb el Museu del FC Barcelona es podrà visitar a la Casa Empordà de Figueres fins el 25 de juny. 

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut