Les estadístiques ho confirmen: el FC Barcelona és el Rei de Copes

Les estadístiques ho confirmen: el FC Barcelona és el Rei de Copes

A pocs dies de la celebració de la 38a final de la Copa del Rei de la història del Barça fem una ullada a les dades que acrediten al barça com un expert del torneig del KO

El 22 de maig el Barça saltarà a l’Estadi Vicente Calderón per disputar la seva 38a final de la Copa del Rei. El rival serà el Sevilla i el xiulet arbitral marcarà l’inici del partit a les dos quarts de nou del vespre. Abans d’un dels partits més importants de la temporada, des de l’ABJ repassem les estadístiques més rellevant que expliquen per què el Barça és el Rei de Copes.

Abans que rés, dir que el Barça és l’equip que més vegades ha guanyat el torneig: 27. Els blaugranes han disputat 37 finals en les que han patit només 10 derrotes, amb un balanç final clarament positiu. Si tenim en compte les deu últimes finals disputades, les dades encara són més favorables, ja que els culers han guanyat 7 finals i han caigut derrotats en 3.

El coliseu madrileny no és un escenari estrany pels finalistes blaugranes. Durant la seva història, el Barça ha disputat quatre finals de la Copa del Rei al Vicente Calderón. En dos casos, els culers van ser derrotats: la temporada 73 – 74, per 4 a 1 contra el Reial Madrid, i la temporada 85-86, 0 a 1 contra el Reial Saragossa. No obstant això, l’estadi dels matalassers també ha estat l’escenari de dues victòries coperes blaugranes: la temporada 80-81, 3 a 1 contra l’Sporting de Gijón amb dos gols de Quini i un d’Estaban Vigo, i la temporada 2011-2012 contra l'Athletic Club de Bilbao, amb dos gols de Pedro i un de Messi.

Que el Barça li té presa la mesura a la Copa del Rei també es pot comprovar fent una ullada a les estadístiques individuals. En el top 10 de golejadors històrics de la competició hi trobem jugadors amb passat blaugrana: Samitier, Quini, Kubala i César Rodríguez. A més, el Barça compta amb el màxim golejador de la competició en actiu, Lionel Messi.

Si és té en compte el percentatge golejador, és a dir la mitjana entre gols anotats i partits jugats, són quatre homes novament els que apareixen en el top10: Kubala, Escolà, Mariano Martin i Samitier. A més, el jugador amb més partits disputats a la història de la Copa és un altre històric del Barça, en aquest cas dels 90’, Andoni Zubizarreta. 

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut