Llibres per coneìxer millor els jugadors del Barça

Llibres per coneìxer millor els jugadors del Barça

L'Agrupació Barça Jugadors suggereix una selecció de llibres oficials per Sant Jordi, ja siguis fanàtic de la fotografia, de les nits èpiques, de la història i les curiositats del club o un jove seguidor.

Tens un amic, conegut o familiar que és un malalt del Barça? D'aquelles persones que recorden cada gol o potser canalla que somia arribar a vestir de blaugrana? Arriba Sant Jordi i l'Agrupació Barça Jugadors proposa una llista de llibres oficials del club per satisfer la culerada. N'hi ha per tots els gustos: pels amants de la fotografia, dels grans partits, de la història del club, pels més joves... Tafanegeu tant com vulgueu i escolliu el que més us agradi!

Pels amants de la història i les dades del club

Gran diccionari de jugadors del Barça. Jugadors oficials i no oficials de tots els temps de la A a la Z (Editorial Base)

Promougut pel FC Barcelona i l'Agrupació Barça Jugadors. La història del Barça està farcida amb molts dels millors jugadors de la història del futbol. No obstant això, molts més són els que han vestit la samarreta blaugrana i han aportat el seu petit gra de sorra a la història del club. Tots ells, fins i tot aquells que van tenir un pas efímer per l’entitat. Aquest llibre els recull a tots. 2271 jugadors, 962 dels quals han disputat partits oficials i 1309 que n’han jugat de no oficials. Una enciclopèdia del barcelonisme elaborada a 26 mans.

100 gols que han fet del Barça més que un club (Cossetània Edicions)

Recordeu qui va marcar el primer gol de la història del Barça? Diríeu que el gol de Koeman a Wembley el 1992 és el més transcendent? I de Messi, quin en triaríeu?  Aquest llibre de Josep Riera condensa la història del Barça en 100 dianes. Un centenar de fotogrames amb una història al darrera que, sumats d'un en un, construeixen el mosaic de la història del club.

Barça. La història il·lustrada (Editorial BLUME / Carlton Books)

Aquest llibre escrit pel periodista Guillem Balagué presenta el fenomen Barça, explicant la seva història completa. Des del seu inici l'any 1899, passant per la batalla per continuar guanyant durant dècades de llarga repressió política, i el seu ressorgiment en l'època moderna com el club més venerat i triomfador del món. Alhora mostra les imatges més espectaculars, algunes d'inèdites, de les victòries més grans del Barça fins a curioses fotografies dels equips i dels jugadors llegendaris. Kubala, Cruyff, Ronaldinho, Messi... els clàssics més destacats, comentats i amb les millors fotografies.

Pels amants de les nits de glòria

Barça. Torna la il·lusió

Aquest llibre reuneix imatges inèdites dels moments que han compartit els integrants de la plantilla del primer equip durant la temporada 13/14 i l'inici de la 14/15. Un curs que va arrancar amb il·lusió de la ma d'un Luis Enrique que va aconseguir recuperar el millor Barça. El llibre, a través d'una visió propera, proposa una mirada íntima dels jugadors en diversos moments al vestidor, al camp o als desplaçaments. Els conductors d'aquest trajecte visual, únic i emocionant, són els integrants de la plantilla, jugadors, tècnics i ajudants. El volum tampoc s'oblida d'acomiadar-se de Carles Puyol i Víctor Valdés, dos pilars del millor Barça de la història, i recull els moments més emblemàtics que tots dos van viure amb la samarreta blaugrana. Un llibre escrit per Jordi Quixano amb fotografies de Miguel Ruiz, Germán Parga, Victor Salgado i Horacio Seguí.

Barça. El llibre de la Champions

Londres 1992, Paris 2006, Roma 2009, Londres 2011 i sobretot Berlín 2015. Us adoneu del que ha estat capaç de fer el Barça aquests darrers anys? En aquest llibre es veuen imatges i comentaris sobretot de la Champions de Berlín, però també es veuen les altres quatre Champions, i els dos Mundials de Clubs, i les Supercopes i els antecedents com la Recopa d’Europa, la Copa de Fires... i es poden repassar els màxims golejadors, els rècords blaugrana i tots els premis i guardons. Un regal per la vista i pel sentiment dels culers!.

Un triplet per a la història

El llibre segueix la temporada 2014-15 del primer equip del FC Barcelona, que va arrencar amb el fitxatge de Luis Enrique i que va finalitzar amb la consecució del segon Triplet de la història del Club, que ha tornat a situar-se al capdamunt del futbol mundial. Els autors, Miguel Ruiz i Joan Josep Pallás, mostren, des de la més absoluta proximitat, la filosofia d'un equip que, des de l'arribada de Pep Guardiola fins ara, s'ha guanyat el màxim respecte a tot el món per la seva manera de jugar i guanyar, així com pels seus valors esportius. Aquest enfocament, a més, no s'havia fet mai amb l'exhaustivitat i naturalitat que mostren les fotos dels jugadors, els tècnics i els afeccionats.

Per aquells que volen conèixer els orígens 

Paulino (Edicions Saldonar)

Paulino Alcántara és una figura de primer ordre en la història del barça i un personatge fonamental perquè l’entitat no desaparegués als anys vint. Una biografia novel·lada de Ángel Iturriaga i David Valero que va més enllà del que és merament futbolístic, és el retrat d’una època i d’una societat en plena ebullició. La maduració del jove Alcántara va en paral·lel al creixement i l’evolució de Barcelona.

De Blues i Grana II (Edicions Saldonar)

El llibre de Frederic Porta recrea futbolistes i situacions que comencen a les primeres dècades de la història del FC Barcelona, quan tot era nou i tot estava per fer, i acaben als anys seixanta. L’autor escriu als personatges per buscar, no només recuperar les seves històries, sinó el reconeixement dels mateixos. El llibre està escrit en clau narrativa que rescata figures destacades del club i fan aflorar alhora la societat i el país que les van acollir. 

Per a joves i nens

La trilogia Campions: El somni blaugrana, Benvinguts a la Masia i La Nostra Champions (Editorial Estrella Polar)

Aquesta trilogia està protagonitzada per l’Arnau, un nen que somia amb jugar al Barça. La història narra l’entrada del jove a la Masia i les aventures que hi viu juntament amb els seus amics. Durant el trajecte, l’Arnau aprendrà el valor que l’esforç i la companyonia, així com la importància de saber superar els obstacles. Tot plegat, amb una pilota als peus i vivint un munt d'aventures.  

"Anem al Camp Nou", "Anem al Museu del Barça" i "Crea i Escriu Anem al Camp Nou"

Una sèrie de tres llibres adreçats als culers més petits de la casa amb l'avi i els seus dos néts com a protagonistes. Es tracta d'una familia barcelonista de cap a peus! A Anem al Camp Nouels nens acudeixen al seu primer partit del Barça acompanyats del seu avi, una experiència emocionant! Amb Crea i Escriu Anem al Camp Nou, la canalla podrà pintar i resseguir la visita a l'estadi. A Anem al Museu del Barça tots tres enfilaran cap al lloc on es guarden els millors recòrds del club. 

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut