Serna:

Serna: "El Barça reconeix el potencial del Sevilla i el Sevilla la contundència del Barça"

L'exfutbolista analitza en aquesta entrevista el partit que disputen el diumenge al Camp Nou els dos equips del seu cor: FC Barcelona i Sevilla

Ricardo Serna Orozco (Sevilla, 1966) es forma futbolísticament al Sevilla. Central físic, milita sis anys a l'equip del Nervión. Aterra a Barcelona la temporada 88-89, de la mà de Johan Cruyff. Sota les seves ordres, Serna ho guanya tot amb el Barça, inclosa la primera Lliga de Campions del club. Membre de l'Agrupació Barça Jugadors, Serna col·labora amb l'entitat a través dels actes de les Penyes Barcelonistes. A pocs dies de l'arribada del conjunt andalús al Camp Nou, parlem amb l'exfutbolista per conèixer la seva visió del partit de diumenge.

Què es respira a l’ambient sevillista, hi ha confiança en la victòria?

Hi ha un profund respecte, perquè tothom sap perfectament el nivell actual del Barça,no és fàcil competir amb aquest equip.

Però els darrers precedents són molt positius pel Sevilla: victòria 2-1 a la primera volta i gairebé donen la campanada a la final de la Supercopa d’Europa.

Els equips han canviat molt en aquests mesos. El Sevilla porta diversos any en que les plantilles es canvien entre un 30 i un 40%. D'altra banda, la pretemporada del Barça, degut als llargs viatges, va desgastar bastant l’equip. Fruit d'això, hi ha hagut molta igualtat i competitivitat en ambdós partits. Aquest cop les circumstàncies són diferents. El jugadors del Sevilla ara estan cohesionats, saben quina idea de futbol té el seu tècnic. Davant, però es trobaran un equip en el seu millor moment. Insisteixo: existeix un respecte mutu entre Sevilla i Barça. El Barça reconeix el potencial del Sevilla i el Sevilla la contundència del Barça.

I amb un escenari tan incert, quines creus que poden ser les claus del partit?

Ens trobem que els dos equips han jugat competició europea aquesta setmana, amb un dia més de descans pel Barça. El Sevilla, a més, juga en un camp de gespa artificial, amb el desgast muscular que això comporta. Serà un partit obert, però el Barça al Camp Nou té els números a favor i davant un Sevilla bastant decepcionant a domicili. Però existeixen molts condicionants imprevisibles: la imaginació del triplet, el ritme del partit, si hi ha gols aviat.

Quines són les armes amb que el Barça pot fer més mal al Sevilla?

Primer, aconseguir una circulació ràpida de la pilota. També aprofitar les ocasions i tenir cura de les contres del Sevilla. Pel que es comenta aquí la tàctica del Sevilla serà buscar la velocitat i el contraatac. Si el Barça sap pressionar la sortida de pilota sense que l’enganxin darrere, tindrà una part important guanyada. 

Entenc aleshores, que els extrems són els futbolistes que poden fer més mal al Barça.

No necessàriament. El Sevilla no és un equip especialista en jugar per les bandes. El punt fort del Sevilla rau en ser un bloc compacte amb les idees molt clares. Però si t’hagués de dir algun jugador serien: Banega, Gameiro y Reyes. Tots tres poden marcar la diferència per la seva velocitat i tècnica.

Hi ha quatre jugadors blaugranes amb passat sevillista. Creus que això pot afectar el seu rendiment?

En absolut, fa temps que són dins la dinàmica Barça. El Sevilla forma part del seu cor, n’estic segur, pel fet que participar en aquest club els ha donat l’oportunitat d’arribar al Barça. És una relació d’afecte, però la professionalitat i el compromís amb el Barça està per damunt.

Pot aquest partit influir en la final de Copa del 22 de maig?

Queda molt de temps encara. No podem fer apostes del que succeirà d’aquí tres mesos. Encara falten molts partits, on poden haver lesions, sancions... També s’ha de veure amb quina dinàmica arriben els dos equips. S’ha de ser prudent.

Per acabar, quin és el teu pronòstic pel Barça – Sevilla?

Barça o Sevilla? Això és com si em preguntessis, a qui estimes més al pare o a la mare? Jo he nascut a Sevilla, m’he format al Sevilla i part de mi és sevillista. Però, també sóc culer i al Barça li dec el meu prestigi. A més, sempre m’he sentit molt estimat a Catalunya i a Barcelona. Sevilla i Barça són els meus dos clubs, per mi és molt difícil dir qui guanyarà.

I per acabar, a què es dedica actualment Ricardo Serna?

A dia d’avui col·laboro amb el Barça en l’àrea institucional a través de l’Agrupació Barça Jugadors: faig xerrades, col·loquis, participo en actes amb penyes blaugranes... És una feina que m’omple molt i per la qual estic molt agraït. 

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut