Valors viscuts, nou post al Blog del President

Valors viscuts, nou post al Blog del President

En el blog, Ramon Alfonseda reflexiona sobre el paper dels jugadors del Barça en la transmissió de valors i en la seva contribució a la millora de la societat.

Durant els últims 4 anys he tingut el privilegi de formar part del Pla de Valors, una iniciativa del Govern de Catalunya per contribuir a fer una societat millor. El 2011, la persona impulsora del Pla i que fins ara l’ha coordinat, la Pepa Ninou, va contactar amb mi després d’haver assistit a la presentació del llibre L’esport en la globalitat humana, de l’amic Joan Sala Vila. Vaig acceptar la invitació sense saber exactament l’aventura que començava, però convençut que hi havia d’entrar si el que es tractava era de treballar per a un projecte de país. I el que podia semblar d’entrada un excés d’idealisme o romanticisme, va resultar convertir-se en un laboratori d’idees on he tingut l’oportunitat de compartir, aprendre i créixer com a persona.

Des del nostre grup de treball hem intentat aportar idees per cultivar la llavor del canvi social. I per què? L’activitat física permet a la persona conèixer el seu cos, la seva ment, les seves possibilitats, el seu ritme. L’esport fa possible viure l’esforç, la frustració, el treball en equip o la solidaritat. L’esport no té fronteres, ni límits d’edat, ni de gènere ni de capacitat física.

No m’imagino la meva vida sense el futbol. Però encara me la imagino menys sense està vinculat al FC Barcelona. Sovint recordo les paraules que en Papi Anguera em va dir quan vaig arribar al Barça: “Aquí no només t’ensenyarem a ser futbolista, sinó una persona”. I m’ho va dir el responsable de material!

Els jugadors del Barça ens considerem privilegiats per haver jugat a un gran Club en tots els sentits, per l’excepcionalitat de tot allò que hem viscut. I aquest privilegi ens fa responsables i generosos al compartir la nostra experiència per contribuir una millor societat, per aconseguir el que afirma el lema del Pla de Valors: “El país creix quan les persones creixen”.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut