Luis Enrique i Abelardo: de companys inseparables a rivals a les banquetes

Luis Enrique i Abelardo: de companys inseparables a rivals a les banquetes

Els entrenadors s'enfrontaran al capdavant d'Sporting de Gijón i FC Barcelona, els dos equips que més els van marcar com a futbolistes

L'Sporting - FC Barcelona d'aquesta jornada enfronta dos entrenadors i amics que porten tota la vida suant la samarreta al mateix bàndol: Luis Enrique i Abelardo. Veïns de Gijón i amics des dels set anys, els dos asturians es coneixen a l'escola i aviat comencen a jugar al mateix equip de barri. És durant aquests anys que Luis Enrique posa a Abelardo el sobrenom de Pitu, que l'acompanya durant la seva carrera. La passió per l'equip roig-i-blanc els hi ve des del bressol com recorda Luis Enrique "de petit anava a la graderia on es feia més xivarri de l'estadi amb la bandera que m'havia fet ma mare". Abelardo és company habitual del tènic blaugrana al Molinón. 

Pocs anys després, coincideixen a les categories inferiors de l'Sporting de Gijón i al primer equip entre els anys 1989 i 1991. Aquesta darrer anys, els seus camins se separen degut al fitxatge de Luis Enrique pel Reial Madrid. Plegats, però, guanyen la medalla d’or de la selecció espanyol als Jocs Olímpics de Barcelona 92. El destí els tornaria a ajuntar, ja vestits de blaugrana, la temporada 96/97. Els dos jugadors comparteixen vestuari durant 6 temporades, una època en que segons paraules del propi Abelardo “dormiem més junts que amb les nostres pròpies dones”. És la millor etapa professional per ambdòs futbolistes, que guanyen una Supecopa d'Espanya, dues Lligues i dues Copes del Rei. 

Després de penjar les botes, cap dels dos exfutbolistes imaginen trobar-se amb una situació com aquesta. Segons Abelardo: "quan jugàvem ni ens plantejàvem que algun dia ens poguéssim enfrontar-nos com a entrenadors". En l'actualitat, els dos entrenadors segueixen tenint una relació molt propera: “l'Abelardo és una persona molt important en la meva vida. Tenim una relació perfecta i el temps només la reforça”, ha afirmat Luis Enrique en la roda de premsa prèvia al partit.

 

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut