Tres socis de l’Agrupació Barça Jugadors entren a la FCB Coaches Academy

Tres socis de l’Agrupació Barça Jugadors entren a la FCB Coaches Academy

Jordi Martínez, Carles Gimeno i Javier Delgado han estat seleccionats per formar part de l’escola d’entrenadors organitzada per Masía 360 i FCB Escola

Des de principis de febrer s'ha iniciat la primera edició de la FCBCoaches Academy, una escola de formació d’entrenadors promoguda pel Departament de Formació i Coneixement Masía 360 i la FCBEscola. Quin és l'objectiu del projecte? Formar entrenadors que passaran a treballar a les diferents escoles de futbol que FCBEscola té tant a Catalunya com arreu del món. Carles Gimeno, Jordi Martínez i Javier Delgado, tècnics i socis de l'Agrupació Barça Jugadors (ABJ), han passat el procés de selecció i han entrat dins d'aquest curs.

Tots tres han jugat a les categories inferiors del club i han destacat el valor que per a ells té seguir vinculats a l'entitat. En paraules de Gimeno: "per a tots aquells que hem format de la Masia des de petits és un orgull formar part de qualsevol cosa que porti l’escut del Barça". Tot i la importància de la vessant emocional, els entrenadors han destacat el valor de comptar amb les lliçons de professionals com Paco Seirul·lo o Joan Vilà. "Quan un parla amb aquestes institucions, que porten tants anys a la casa, el futbol agafa una altra dimensió" ha declarat declarat Martínez a l'ABJ, "t'enriqueix". 

Tot plegat, amb l'objectiu de que els futurs tècnics s'empapin de la idea de joc, la metodologia i tota l'essència pràctica de l'ADN Barça. Per a Carles Gimeno el contingut de les classes ha estat l'element més destacable del curs "molts conceptes que ens estan donant no els donen a cap altre lloc del món, la innovació és constant. Em sento un privilegiat". Javier Delgado, un altre dels integrants de la FCBCoaches Academy ha coincidit a destacar que al FC Barcelona s'ensenyen conceptes que no s'aprenen enlloc més: "com a jugador, passes per altres equips i t’adones que la forma de jugar és diferent. Formar part d’aquesta acadèmia és tornar a valorar com de bé es treballa aquí".  Aquest és el màxim valor afegit d'un curs únic, en quant a formació esportiva. 

Un cop acabada la FCBCoaches Academy, els entrenadors exportaran la idea de joc del FC Barcelona als més de 30.000 nens que aprenen a jugar a les FCBEscoles que hi ha repartides pel món. Per a Jordi Martínez, iniciatives com la FCBCoaches Academy són un símptoma més que el Barça és un club amb una filosofia pròpia: "no hi ha cap equip al mon que tingui un model de joc tan definit i que comenci a implantar-lo tan aviat, des dels primers nens que entren a l’escola". Un exemple de l'èxit del model és Sergi Samper. El migcampista només ha vestit la samarreta blaugrana des que va entrar a la FCBEscola amb 6 anys.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut