Distinció per la participació dels jugadors del Barça en el partit benèfic de Fígols del 1975

Distinció per la participació dels jugadors del Barça en el partit benèfic de Fígols del 1975

Miquel Corominas, un dels participants al partit, va assistir a l'acte juntament amb Pau Vilanova

El directiu del FC Barcelona Pau Vilanova i l'exjugador del Club, Miquel Corominas, va recollir dissabte 5 de desembre la Distinció Honorífica Especial en els Premis Santa Bàrbara 2015 que va ser concedida al Club per l’Ajuntament de la Vila de Cercs. El Barça va participar en un partit per ajudar a recollir fons per als familiars dels 30 miners que van morir en el fatídic accident de les mines de Fígols del novembre de 1975. Corominas va ser un dels jugadors que va participar en aquell partit.

L’acte es va celebrar al Museu de les Mines de Cercs de Sant Corneli i l’entitat blaugrana va estar distingida per “la seva activa participació altruista a benefici dels familiars de les víctimes del fatídic accident que al novembre del 1975 va causar 30 defuncions de treballadors de la nostra comarca”, segons paraules de l’alcalde de la Vila de Cercs, Jesús Calderer i Palau.

El Barça va tenir un gest de solidaritat molt valorat fa 40 anys, quan el Club va participar en un partit amistós entre el primer equip i el Barça B al Camp Municipal de Berga a principis del 1976. Aquell partit va ajudar a recollir diners per a les vídues dels miners que van perdre la vida en l’accident. Molts dels familiars d’aquests miners han estat presents avui a l’acte, en què també ha participat Miquel Corominas, l’exjugador i membre de l’Agrupació Barça Jugadors, que va disputar aquell partit. Johan Cruyff i Carles Rexach també van estar presents en l’equip que es va desplaçar a Berga, tot i que no van jugar el partit.

L’accident miner del 1975 a Fígols va tenir lloc el 3 de novembre del 1975 a causa d’una explosió de grisú a la mina de lignit, anomenada ‘Consolació’. Hi van morir 30 miners (25 d’ells a l’instant) i cinc van quedar ferits molt greus. Més de 6.000 persones van anar al funeral dels miners, en una tragèdia que va commocionar la societat de l’època.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut