Tarda d'homenatge a la generació HH

Tarda d'homenatge a la generació HH

L'Agrupació i el Club, amb les llegendes del Barça

L'Agrupació Barça Jugadors i el FC Barcelona van retre homenatge aquest dilluns 18 de maig a la generació de futbolistes entrenats per Helenio Herrera, en la seva primera etapa al Club. L'Homenatge Barça Veterans va reunir a l'Auditori 1899 un bon nombre de llegendes vives d'un passat gloriós del Barça. Suárez, Olivella i Tejada van reflexionar sobre un entrenador que va marcar tota una generació.

L'Homenatge Barça Veterans va tenir com a protagonistes la majoria de jugadors vius que van jugar al Barça entre 1958 i 1960, els anys en què l'entrenador va ser Helenio Herrera:

Joan Antoni Celdrán
Francesc Larraz
Ferran Olivella
Jose Pinto
Llorenç Rifé
Francesc Rodriguez”Rodri”
Luis Suárez
Justo Tejada
Martí Vergés

El president de l'Agrupació, Ramon Alfonseda, va tenir unes paraules d'agraïment i record per cadascun d'ells, per la seva aportació a la història del FC Barcelona. Alfonseda també va recordar-se dels exjugadors que per diferents motius no van poder assistir a l'acte: Evaristo, Hermes González, Miguel Loayza, Carlos Domingo Medrano, Andrés Parada "Suco" i Francisco Sampedro.  El presentador de l'acte, Pere Escobar, va conduir una tertúlia on hi van participar Ferran Olivella, Justo Tejada i Luis Suárez, on van recordar algunes de les anècdotes més destacades que van viure amb Helenio Herrera. També en va recordar més d'una el directiu del FC Barcelona, Silvio Elias, que va excusar la presència del president Josep Maria Bartomeu per un assumpte personal. Presidint l'acte hi havia les copes que es van guanyar durant aquella època: les Copes de Fires 1957-58 i 1959-60, les Lligues 1958-59 i 1959-60 i la Copa d'Espanya 1959.

Tots els homenatjats van rebre una reproducció del Monument als Jugadors del FC Barcelona, inaugurat fa pocs mesos davant l'Oficina d'Atenció al Barcelonista, obra de l'artista Rosa Serra. Aquesta va ser la tercera  edició de l'Homenatge Barça Veterans. El mes d'abril de 2013 es va homenatjar les figures d'Antoni Ramallets i Josep Seguer, mentre que el novembre del 2014 es va reconèixer la contribució de la generació dels anys 40 i del Barça de les Cinc Copes.

[[BOTOVERMELL::Galeria d'Imatges de l'Homenatge++::http://agrupaciojugadors.fcbarcelona.cat/detall/galeria-d-imatges/homenatge-barca-veterans-a-la-generacio-hh::HOR::::NO-TRACKING::::::]]

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut