Eusebio tanca a Tarragona la temporada de l'Enganxa't a l'esport

Eusebio tanca a Tarragona la temporada de l'Enganxa't a l'esport

Aquest any s'han fet 9 jornades

Una xerrada de l'exjugador del Barça, entrenador del Barça B i vicepresident de l'Agrupació, Eusebio Sacristán, va tancar aquest dimecres el cicle de jornades Enganxa't a l'esport corresponent al 2014. Eusebio va compartir la seva experiència amb joves futbolistes, entrenadors i pares de diferents clubs de la ciutat, com el Nàstic o Racing Bonavista, i va mostrar la seva visió del futbol formatiu: passar-ho bé i créixer com a persona i equip.

Sacristán, que va ser membre del Dream Team que va aconseguir quatre lligues i la primera Copa d'Europa pel Barça,  va explicar que els seus inicis van ser molt complicats però que "el futbol era el meu somni i quan un vol alguna cosa s'ho ha de treballar", fins que "de repent, als 19 anys vaig debutar a primera divisió i m'hi vaig estar durant 19 temporades". Eusebio també va reflexionar sobre la victòria i la derrota: "quan guanyem sé que és per alguna cosa que hem fet bé, i quan perdem sé que hauríem de fer millor algunes coses".

En un missatge clarament dirigit als pares i directius dels clubs, Eusebio va afirmar la seva convicció que el futbol formatiu serveix per formar persones i perquè els infants i joves s'ho passin bé aprenent. "Com a pare - va dir- he après que el fet de practicar esport de petit aporta una experiència impressionant: passar-ho bé, fer exercici, adquirir normes, conviure amb altres persones..." El vicepresident de l'Agrupació opina que "els dirigents dels clubs han de saber que tenen 300 infants a acompanya perquè es facin grans i no han de perdre temps a pensar que seran professionals, perquè de 300 en sortirà un".

El projecte Enganxa't a l'esport té com a objectiu fomentar l'activitat esportiva i prevenir les conductes de risc, i difon missatges com la tolerància a la frustració, la diversificació d'interessos i el sentit crític, 3 dels factors de protecció que l'activitat esportiva pot fomentar als infants i joves. El programa compta amb el suport de l'Obra Social La Caixa, la Subdirecció General de Drogodependències i la Fundació Esportsalus. Al llarg d'aquest 2014 s'han fet jornades a Calella de Mar, Sant Sadurní d'Anoia, Tortosa, Begues, Palamós, Amposta, Cambrils, Pineda de Mar i Tarragona.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut