Tarda d'homenatge a les generacions de les Cinc Copes i els Anys 40

Tarda d'homenatge a les generacions de les Cinc Copes i els Anys 40

Gustau Biosca, protagonista a títol pòstum

L'Agrupació Barça Jugadors i el FC Barcelona van organitzar aquest dilluns l'Homenatge Barça Veterans als jugadors del Club supervivents de les generacions de les Cinc Copes i dels anys 40. L'acte, presidit per Josep Maria Bartomeu i amb l'assistència de més de 200 persones, va servir per retre un homenatge pòstum a Gustau Biosca, el mític central de les Cinc Copes mort dissabte. Al mateix Auditori es va fer el lliurament d'insígnies als socis de l'Agrupació amb 10, 15 i 25 anys d'antiguitat. Fotos: ABJ / Cuella.

En l'acte també hi van ser presents els directius del FC Barcelona, Silvio Elias i Pau Vilanova, a més del president de l'Agrupació, Ramon Alfonseda.

Exjugadors homenatjats dels Anys 40

o Ferran Argila

o Vicenç Martínez

o Quique Martín (no va poder assistir)

Exjugadors homenatjats de les Cinc Copes

o Gustau Biosca (va assistir-hi el seu fill Cèsar)

o Josep Duró (va assistir-hi la seva esposa Rosa Pérez)

o Miquel Ferrer

o Jaume Peiró

o Joaquim Tejedor.

Els exjugadors homenatjats van rebre una reproducció del Monument als Jugadors del FC Barcelona, inaugurat fa poques setmanes al recinte de l'Estadi i que és obra de l'escultora Rosa Serra. Un monument que, tal com va dir Alfonseda, "no hauríem sentit la necessitat d'erigir si no hagués estat per l’aportació que van fer al Barça les generacions que avui homenatgem". Alfonseda va explicar que s'havia pogut acomiadar personament de Gustau Biosca hores abans de morir, i que li va regalar en nom de tots els membres de l'Agrupació - de la qual n'havia estat l'ànima durant molts anys- una samarreta del FC Barcelona corresponent a la segona equipació de la temporada passada.

De la seva banda, el President del FC Barcelona, Josep Maria Bartomeu, va afirmar que "ara els jugadors tenen el camí més fàcil, un club més fort, i us ho deuen a vosaltres, estem en deute amb tots els jugadors que han contribuït a fer gran aquest club, amb tots els que han defensat els colors blaugrana". Durant l'acte, presentat pel periodista Pere Escobar, i retransmès en directe per Barça TV, l'historiador i assessor del FC Barcelona, Carles Santacana, va fer una contextualització històrica sobre el Barça de l'època.

Seguidament es va fer el Lliurament de Medalles i Insígnies als socis de l'Agrupació amb 10, 15 i 25 d'antiguitat a l'entitat, un acte bianual que es realitza per segona vegada. Més de 100 membres (socis i simpatitzants) de l'Agrupació van rebre la distinció corresponent, com l'exjugador Carles Busquets o l'expresident del FC Barcelona, Josep Lluís Núñez, o el mateix presentador de l'acte, l'speaker del Camp Nou, Manel Vich.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut