Eusebio:

Eusebio: "Amb l'esport, els beneficis que reben els nens són increïbles"

Eusebio Sacristán protagonitza la jornada "Enganxa't a l'esport" a Sant Celoni.

L'entrenador del Barça B i exjugador del Club, Eusebio Sacristán, va participar aquest dimecres a la jornada Enganxa't a l'esport, que l'Agrupació Barça Jugadors va organitzar a Sant Celoni. Eusebio, que també és vicepresident de l'Agrupació, va voler compartir amb joves esportistes i els seus pares les seves idees sobre els valors del futbol. "Amb l'esport -va assegurar- el benefici que reben els nens és increïble".

Davant d'un auditori format per joves futbolistes del CE Sant Celoni i la Penya Barcelonista, Eusebio va assegurar que no s'imagina la seva vida sense el futbol, i va insistir en tots els beneficis que li han comportat: "A mi no em va ser gens fàcil dedicar-m'hi, però des de ben petit el meu somni era ser futoblista". L'actual entrenador del Barça B, que va començar a jugar als 15 anys amb el Valladolid, va reconèixer que s'entristia molt quan no jugava però que al cap sempre hi tenia el seu somni. "Era més aviat petit, no tenia una gran condició física, però la meva virtut era una bona tècnica i una bona visió del joc". I precisament van ser aquestes qualitats les que van cridar l'atenció de Johan Cruyff quan es va convertir en entrenador del primer equip.

La carrera d'Eusebio Sacristán va viure el seu moment culminant amb el Dream Team, i amb la consecució de la primera Copa d'Europa de la història del Barça, l'any 1992. I després de retirar-se amb el mateix equip on havia debutat, el Valladolid, va continuar dedicat al futbol, ara com a entrenador. Ara està al capdavant del Barça B, on dirigeix "un equip de joves amb una il·lusió tremenda; tots ells tenen les seves aspiracions i la meva feina és acompanyar-los perquè donin el millor d'ells mateixos pel benefici de l'equip".

La jornada, que va rebre el suport de l'Ajuntament de Sant Celoni, es va completar amb una xerrada a la Rectoria Vella on va compartir taula amb el tècnic d'esports del municipi, Lluís Garcia. El programa Enganxa't a l'esport té l'objectiu de fomentar l'activitat esportiva com a factor de protecció davant les conductes de risc, i rep el suport de l'Agència de Salut Pública de Catalunya i de l'Obra Social de La Caixa.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut