Coach Values: de la sala de reunions al camp

Coach Values: de la sala de reunions al camp

L'Agrupació assaja amb èxit una jornada de formació i experiència blaugrana per empreses

L'Agrupació Barça Jugadors ha consolidat aquesta temporada el "Coach Values", el programa on es treballen habilitats de lideratge a través de l'experiència i els valors dels exjugadors del FC Barcelona. El 14 de juny es va celebrar una de les últimes sessions  de la temporada, amb l'escola de negocies IESE, i amb un equip d'exjugadors liderats per Xevi Molist, Jordi Martínez, Damià Abella i Jofre Mateu amb un sol objectiu: unir futbol i empresa amb l'experiència directa de l'exjugador blaugrana a través de la seva metodologia d'entrenament d'equips per l'aprenentatge de valors.

Aquesta formació de l'ABJ pretén fer treballar diferents competències i habilitats empresarials com el treball en equip, la comunicació, la confiança o el lideratge que un entrenador, o un manager en el cas empresarial, ha de tenir en compte a l'hora de conduir el seu equip cap a l'objectiu. I tot de manera molt experiencial, a través d'exercicis d'entrenament en el terreny de joc.

L'exjugador i consultor del "Coach Values" Jofre Mateu explica que "el principal repte del Coach Values és el disseny de tasques en la pràctica esportiva al camp on les conclusions a extreure siguin clares i reflexin l'objectiu que volem transferir de l'esport al terreny empresarial". Mateu afegeix que "qualsevol aspecte que sigui necessari en un treball que sigui en equip i que exigeixi decisions ràpides, sota pressió i conjuntes poden ser tant de l'esport com d'un negoci. Les eines per resoldre i els valors a desenvolupar són els mateixos, o molt similars, seguint un model d'èxit com el del Barça".

També l'exjugador blaugrana i entrenador Xevi Molist va participar d'aquesta sessió, que comenta que tot i ser una jornada formativa per empreses, "no deixa de ser un entrenament a 'jugadors', adaptant el nivell de les tasques de manera que els sigui més fàcil comprendre el que fan i s'aconsegueixi arribar a l'objectiu i aprenentatge".

Objectiu del Coach Values

Aquest programa està impulsat des de l'ABJ amb l'objectiu de donar valor a l'experiència i formació d'un jugador de futbol del FC Barcelona, demostrant que no es tracta només de tocar la pilota amb habilitat, sinó que cal també una preparació mental, emocional, una estratègia i intel·ligència individual i d'equip per aconseguir l'èxit en aquest esport, a l'igual que en l'àmbit empresarial.

Per altra banda, el programa també pretén donar treball als exjugadors del FCB i socis de l'Agrupació. Per la qual cosa, s'ha fet una selecció dels exjugadors i així, els ponents, entrenadors i professors participants són exjugadors de la casa.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut